Raliul Clujului

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator, care contează pentru etapa a 9-a a Campionatului Național de Raliuri Betano, dar și ca etapă în Calendarul Sportiv Internațional FIA, în calitate de candidat pentru European Rally Trophy, are o lungime totală de 341.45 km, din care Probele Speciale însumează 107.00 km.

Primele 2 Probe Speciale ale Raliului de asfalt de anul acesta poartă denumirea de PS1 Făget MotoIntegrator 1, respectiv PS2 Făget MotoIntegrator 2. Acestea se vor desfășura sâmbătă, 25 septembrie, cu începere de la ora 15:28, prima trecere, și 17:11, a doua trecere. Startul probelor este localizat la ieșire din satul Săliște, pe DC91, iar sosirea la intrare în localitatea Făget, DJ 107R.

Cea de-a treia probă a Raliului, PS 3 Tarnița 1 RMB Inter Auto powered by FORD, se va desfășura duminică, 26 septembrie, începând cu ora 9:14. Ford România, prin dealerul RMB Inter Auto, este anul acesta mașina oficială la Raliul Clujului.

După experiențele extraordinare trăite în cadrul etapelor Women Rally, PARSA Beauty se alătură organizatorului Raliului Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator, de această dată cu gama Parsa Men. Astfel, a doua trecere pe Tarnița poartă denumirea de PS 5 Tarnița 2 Parsa Beauty.

Însă, Proba regină a Raliului din acest an este celebra Dângău. Introdusă în cadrul Campionatului de Clubul Sportiv Savu Racing, în anul 2006, după ce s-a reușit asfaltarea ei de către Consiliul Județean Cluj, proba, în diverse configurații, nu a lipsit în niciun an din cadrul Raliului. La această ediție se va parcurge de două ori, duminică 26 septembrie 2021. Mai întâi, PS 4 Dângău 1 Mobil 1, cu începere de la ora 10:07, iar de la ora 13:33, PS 6 Dângău 2 Star Lubricants, proba care va reprezenta și Power Stage-ul Raliului.

Conform tradiției de peste 10 ani, Star Lubricants, importator și distribuitor autorizat ExxonMobil în România de peste un sfert de veac, este anul acesta sponsor principal al Raliul Clujului 2021, iar Power Stage-ul este strâns legat de acest partener.

Mobil 1™ este implicat activ în sporturile cu motor la toate nivelurile – de la întreceri naționale de automobilism, până la NASCAR și Campionatul Mondial de Formula 1. Star Lubricants continuă tradiția susținerii motorsportului local împărtășind același spirit de competiție și pasiunea pentru performanță. „Suntem bucuroși și onorați să putem continua povestea noastră alături de Savu Racing după o pauză de 10 ani. Raliul Clujului Star Lubricants este o competiție de referință în motorsportul românesc care se bucură de foarte multă apreciere din partea iubitorilor de automobilism. Prezența noastră în calitate de sponsor principal al evenimentului este una firească, având în vedere tradiția organizării Raliului Clujului, faptul că Star Lubricants este o companie românească ce își are originile în inima Ardealului și semnificația brandului pe care îl reprezentăm – Mobil 1 – fiind sinonim cu performanța continuă”, a declarat Silviu Mototolea, CEO Star Lubricants.

Inter Cars, cel mai mare distribuitor de piese auto din Europa Centrală și de Est, cu o tradiție de peste 30 ani la nivel european în domeniu, cu o rețea de 62 de centre de distribuție în țară și peste 600 centre de distribuție la nivel european, lansează în România MOTOINTEGRATOR: prima platformă integrată de booking online pentru servicii de reparații auto, redefinind prin digitalizare standardele interacțiunii dintre utilizatorii de autovehicule, atelierele de reparații auto și distribuitorul direct de piese auto.

“Suntem onorați să putem lua parte la un eveniment precum Raliul Clujului Star Lubricants powered by Motointegrator în calitate de sponsori oficiali. Vom fi prezenți pe tot parcursul evenimentului din Cluj-Napoca, îi vom susține pe participanți și organizatori pe parcursul celor 2 zile de competiție, cu precădere în cadrul probei MOTOINTEGRATOR Săliște-Făget din data de 25 septembrie 2021 și le vom strânge mâna câștigătorilor la linia de FINISH.” – a declarat Alexandru Abahnencei, Country Managerul INTER CARS ROMANIA.

“Mulțumim organizatorilor pentru oportunitate și sperăm ca acesta să fie începutul unei frumoase experiențe împreună.”

“Într-un an complicat, în care condițiile epidemice nu sunt cele mai favorabile sportului autohton, cu ajutorul multor oameni inimoși care au fost alături de noi și în trecut, ne propunem să facem o figură frumoasă și să readucem Raliul Clujului, aflat la cea de-a 40-a ediție, la locul său în cadrul Campionatului. Această nominalizare arată oarecum recunoașterea capacității noastre organizatorice, atât cea din trecutul mai îndepărtat, cât și cea recentă, Campionatul Național Women Rally putând fi un exemplu elocvent în acest sens. Continuăm tradiția și ne bucurăm că, după ani de zile, Star Lubricants, distribuitor Mobil 1, a decis să rămână partenerul nostru principal în Campionatul Național de Raliuri. Salutăm implicarea platformei MotoIntegrator powered by InterCars în desfășurarea raliului, precum și prezența RMB InterAuto, de asemenea un partener tradițional al clubului nostru, cu mașina oficială a raliului – FORD. Pornim din nou la drum cu aceeași pasiune pentru performanță, pasiune arătată pe parcursul celor 9 ediții organizate de noi până acum. “Safety first”va fi deviza principală a raliului din acest an, după incidentul nefericit de la etapa precedentă. Vom încerca, alături de Federație și de concurenți, să aducem o serie de inovații în amenajarea și securizarea probelor speciale, astfel încât să reducem la maximum posibilitatea apariției unor evenimente neplăcute”- a declarat Horațiu Savu, directorul organizatoric al Raliului.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator este organizat de Clubul Sportiv Savu Racing, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut