Rafila: Părinții care doresc să-și vaccineze copiii să se informeze înainte

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că sfatul lui de medic pentru părinții care doresc să-și vaccineze copiii anti-COVID este să se informeze înainte, „să facă lucrurile acestea în cunoștință de cauză”.

„În ceea ce privește vaccinarea pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, deja sunt câteva mii de copii în toată țara vaccinați. Sfatul meu personal, ca medic, nu ca ministru al Sănătății neapărat, este să vină părinții să se informeze înainte, e lucrul cel mai important, să vină să facă lucrurile acestea în cunoștință de cauză, nu pentru că au auzit, ci pentru că s-au informat”, a declarat Alexandru Rafila, citat de AGERPRES.

El a amintit că Ministerul Sănătății a realizat un material informativ „extrem de concludent” prin care părinții sunt informați despre recomandările de vaccinare pentru copii.

„Noi am făcut un material extrem de concludent la Ministerul Sănătății cu informații legate de vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, un material făcut de profesioniști din sănătate, de pediatrii care îngrijesc copii infectați COVID, știu exact toate particularitățile acestor copii și prima recomandare este pentru copiii care au afecțiuni cronice, pentru că au și un risc evident de a face forme care să ducă la complicații și, bineînțeles, toți ceilalți părinți care doresc să facă acest lucru. E un lucru foarte bun”, a mai spus Rafila.

Ministrul a afirmat că și la nivelul CNCAV s-a luat decizia de a schimba strategia campaniei de vaccinare pentru a se ajunge mai ușor la persoanele din mediul rural.

„Mă bucur că și la nivelul CNCAV s-a luat această decizie de a schimba strategia campaniei de vaccinare cu încercarea de a ajunge la categoriile vulnerabile, mă refer aici la adulți, mai ales din mediul rural, cu caravane, era bine ca lucrul ăsta să se întâmple cu mai mult timp în urmă, dar până la urmă e bine că se întâmplă și acum, important este să trecem de acest val, care, cred eu, că va fi ultimul important din punct de vedere al sănătății publice”, a spus ministrul Sănătății.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut