Radu Moisin, despre PNDL: „Un nou program de investiții este absolut necesar”

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, este convins că discuțiile din coaliție pe marginea Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) se vor armoniza. El atrage atenția că un astfel de program este absolut necesar, pentru că sunt unele investiții care nu pot fi finanțate pe fonduri europene.

„Sunt convins că părerile se vor armoniza după mai multe discuții în cadrul coaliției. Un nou program de investiții este absolut necesar pentru că sunt multe investiții care nu pot fi finanțate pe fonduri europene, de exemplu, rețele de gaz în localitățile cu mai puțin de 2000 locuitori”, a declarat Radu Moisin.

Liderii USR PLUS au decis să nu susţină noul Plan Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 50 de miliarde de lei, anunţat la începutul săptămânii trecute de liderul PNL Ludovic Orban şi de premierul Florin Cîţu.
USR PLUS a subliniat că ”nu va susţine un nou PNDL cu alocări din pix” și că reprezentanții alianței sunt de acord cu dezvoltarea localităţilor rurale din România, dar nu prin programe de tip PNDL care înseamnă risipa banilor publici pe criterii politice. Banii din PNDL 1 şi 2 au ajuns în buzunarele baronilor locali, au punctat aceștia.

La Cluj, unii primari au atras atenția că fără un nou plan, proiecte importante mai ales în infrastructură vor rămâne blocate. De asemenea, unii reprezentanți ai opoziției au subliniat că PNDL era până la guvernarea Cîțu singura șansă de dezvoltare a infrastructurii în comunitățile rurale.

Anca Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut