Radu Bica rãmîne dupã gratii

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica va rămîne în arest încă cel puţin trei săptămîni. Şi asta, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul făcut de Bica la încheierea Curţii de Apel Cluj din 2 noiembrie, prin care s-a dispus arestarea acestuia. Instanþa supremă a constatat că mãsura luată de instanţa clujeană este legală şi că Bica nu poate fi cercetat în stare de libertate, pentru că prezintă pericol concret pentru ordinea publică.

Radu Bica a fost arestat pentru luare de mită. Bica a fost prins în flagrant luînd mită 10.000 euro de la Aspazia Droniuc, reprezentant al firmei Frarom din Cluj-Napoca, pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să-i faciliteze cîştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012. În faţa judecătorilor ICCJ, Radu Bica a declarat că datorită lui aproximativ 1.000-1.200 de clujeni vor avea în continuare locuri de muncă, „în urma plecării Nokia de la Jucu”, întrucît el s-ar fi ocupat exclusiv, împreună cu o echipa de specialişti, „de perfectarera unui contract larg cu firma Bosch în România”.

Radu Bica a susţinut că dezbaterile pe perfectarea contractului privind fabrica de la Jucu au început în luna aprilie, iar in 7 noiembrie ar fi trebuit să aibă loc o ultimă întîlnire cu cei de la Bosch, de la care el a lipsit din cauza acestui dosar în care este arestat, dar că „treaba merge înainte”. Bica a declarat că a muncit toată viaţa, şi în şcoală, afirmînd că se obligă să respecte rigorile unei eventuale eliberări provizorii.

ICCJ a respins contestaţia lui Bica, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

C.P.

Articole din aceeasi categorie