„Rabla pentru electrocasnice”, ediţia de sărbători

Persoanele fizice care nu au cont de utilizator în aplicaţia informatică dedicată programului „Rabla pentru electrocasnice” vor avea la dispoziţie 7 zile, începând de vineri, 19 noiembrie, să se înscrie pentru ediţia de sărbători a acestui program, prin crearea contului de utilizator.

„În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în prima ediţie de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a precizat ministrul interimar al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.
Conform Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), după înscrierea solicitanţilor, prin crearea conturilor de utilizator, vor începe etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi, astfel: * Etapa I – selecţia voucherelor pentru maşini de spălat rufe / vase şi frigidere / congelatoare (26 noiembrie, ora 10 – 2 decembrie, ora 23:39) * Etapa II – selecţia voucherelor pentru televizoare, laptopuri şi tablete (3 decembrie, ora 10 – 9 decembrie, ora 23:39) * Etapa III – selecţia voucherelor pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare (10 decembrie, ora 10 – 16 decembrie, ora 23:59).
Sumele aferente fiecărui echipament: * 400 lei pentru: maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C; maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D; aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; categoria frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice / congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E; televizoare având cel puţin noua clasă energetică G; uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++ * 200 lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an * 500 lei pentru laptopuri * 300 lei pentru tablete.
Pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi. Pentru maşinile de spălat vase, şi pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program. Noutatea acestei sesiuni este introducerea a două noi clase energetice pentru televizoare, astfel că se vor putea achiziţiona televizoare având cel puţin noua clasă energetică G. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.
Listele cu beneficiarii aprobaţi vor fi publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunea dedicată programului, iar valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.
Pentru sesiunea de iarnă a programului finanţarea este de 34 de milioane lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut