Quiz Show

Cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului Hand in Hand for World Heritage, în care Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania este partener, a avut loc la Cluj-Napoca, între 16 și 20 mai 2022.

Agenda activităților de învățare a debutat cu un seminar consacrat Cetății dacice Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei. Potențialul acestui eveniment a fost amplificat de prezența domnului dr. Răzvan Mateescu, cercetător la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, printr-o interesantă prelegere acompaniind demersul științific cu responsabilitatea prezentului.

Pietrele de hotar ale reuniunii au fost cele două vizite la biserica de lemn din Bârsana și Sarmizegetusa Regia, repere naționale din patrimoniul UNESCO și întâlniri inedite chiar și pentru unii dintre elevii noștri. Impresiile, informațiile primite din partea ghizilor, originalitatea și misticul locurilor au introdus reflecții, dialoguri, care au valorizat, la rândul lor, entuziasmul elevilor în protejarea moștenirii culturale.

Punctul culminant al reuniunii a fost competiția organizată online cu ajutorul aplicației Kahoot, Quiz Show. Elevii s-au întrecut în cunoștințe despre patrimoniul mondial, obiective deja cunoscute din mobilitatea anterioară ori informații despre siturile vizitate de curând. Învățarea unei hore, exersarea unui dans popular turcesc sau familiarizarea cu un cântec tradițional din Italia au diversificat activitățile derulate în cadrul parteneriatului.

Săptămâna s-a încheiat cu speranța reeditării unui asemenea eveniment. A fost, în fond, un prilej de bucurie și un mobil pentru organizarea în continuare a unor activități de învățare de acest fel, cu atât mai mult cu cât echipa de proiect s-a extins pe parcursul acestor zile, în mod simțitor, prin aderarea altor elevi din școală.

Coordonator proiect, prof. Dorina ANCĂU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut