Puțini clujeni la dezbaterea pe tema „La Terenuri”

Primăria Cluj-Napoca a dezbătut luni în ședință de urbanism documentațiile privind viitoarea zonă de agrement și bază sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur, potrivit studiului de fezabilitate preliminar. La discuții au participat și câțiva clujeni care au venit cu propuneri, dar și cu reproșuri.

O clujeancă, reprezentant al proprietarilor, a reproșat faptul că nu au fost consultați. Primarul Emil Boc a dat asigurări că totul se va desfășura în conformitate cu legea, cu protecția dreptului de proprietate.

Nu putem legal să începem o discuție cu proprietarii până nu facem aceste etape preliminare, acest PUZ, aprobarea studiului de fezabilitate, după care conform legii intrăm în discuțiile legale cu proprietarii, potrivit legilor statului român”, a explicat Emil Boc.

Un reprezentant al unei asociații a vrut să știe un termen la care se vor demara lucrările. „Sunt niște etăpe intermediare care nu depind de mine, avize, licitații care țin de proceduri. Multe din aceste etape sunt externe primăriei”, a mai explicat primarul.

De asemenea, clujeanul a mai întrebat dacă municipalitatea are în vedere ca în inițiativele privind petrecerea timpului liber să ceară proiectanților să inserarea unor bazine de înot în cartiere.

Noul obiectiv „La Terenuri” se va desfășura pe o suprafață de 4ha. Propunerile din studiile pentru acest proiect includ facilități dintre care amintim: zone de joacă sigure pentru copii; terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă; terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru biciclete, piste de alergare, variate terenuri sintetice – baschet, tenis de masa etc. ; skatepark; mese de șah, amenajări cu aparate fitness;
zone de escaladă cu aparate și echipamente pentru amatori; zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece.

În ceea ce privește etapele următoare, după aprobarea studiului de fezabilitate și a PUZ-ul în Consiliul Local al municipiului urmează licitația de proiectare și execuție.

Experții subliniază că proiectul urmărește conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie