Purtatul măștii devine obligatoriu la Dej

Purtatul măștii de protecție anticoronavirus devine obligatoriu în toate spațiile publice deschise din municipiul Dej. Măsura a fost luată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și se aplică începând cu 7 octombrie 2020. „Începând cu data de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE din municipiul Dej. Comitetul Local pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19), luate anterior la nivel municipiului, și anume:
1. Respectarea măsurilor de distanțare, purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor în mijloacele de transport în comun.
2. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în stațiile de autobuz.
3. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în zonele de piață și alte spații aglomerate.
4. Respectarea măsurilor de distanțare și dezinfecție la nivelul unităților de alimentație publică.
5. Respectarea măsurilor de distanțare și purtarea măștii în spațiile publice închise.
6. Respectarea tuturor prevederilor emise de autorități privind limitarea răspândirii COVID 19 de către persoanele fizice și juridice.

Respectarea măsurilor stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, precum și a tuturor prevederilor emise de alte autorități privind limitarea răspândirii COVID-19 va fi asigurată de către Poliția Națională, Jandarmeria, Poliția Locală.
Rugăm cetățenii să fie responsabili și să aplice toate măsurile de protecție stabilite pentru limitarea îmbolnăvirilor”, a transmis Prefectura Cluj.

Precizăm că începând de marți, activitatea cu publicul din interior a cafenelelor, restaurantelor și a operatorilor care desfășoară activități de jocuri de noroc din municipiile Dej și Gherla a fost fost suspendată ca urmare a depășirii în aceste localități a ratei de incidență de infectare cu coronavirus de 1,5 la 1000 de locuitori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut