„Punguța cu doi bani” și „Csipike”, spectacolele săptămânii la Teatrul Puck 

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca oferă publicului, în ultimele zile ale lunii în curs, posibilitatea de a urmări gratuit două spectacole online: Punguța cu doi bani” și „Csipike”.

 

Săptămâna a început cu spectacolul „Csipike”/„Cipi, piticul uriaș”, în regia Ibolyei Varga, care va va putea fi urmărit în regim de live streaming și sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 11. Eroul cu același nume este stăpânul înțelept al pădurii care se preschimbă sub ispita puterii într-un tiran, stârnind mare îngrijorare în rândul supușilor săi. Regia este semnată de Varga Ibolya, păpușile și scenografia de Ioana Olăhuţ, iar muzica de Péter Venczel.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Spectacolul „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, difuzat și acesta deja. în 26 ianuarie, este programat și pentru duminică, 31 ianuarie, de la ora 11, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck.

Aventurile pline de haz ale cocoșului și punguţei sale pierdute, trăite cu sufletul la gură şi hohote de râs de generaţii de copii sunt prezentate în varianta adaptată de regizorul Decebal Marin.

Punguța cu doi bani” este și o poveste pentru cei mari, după cum explică regizorul spectacolului.

Călătoria inițiatică a cocoșului prin apă și foc, prin încercările planului material, este trecută cu bine, deoarece acesta urmărește cu fervoare doar principiul unic, esența, reprezentată aici de punguță. Trezirea cocoșului semnifică, de fapt, trezirea principiului solar, pozitiv, emisiv necesar în lupta cu inerția, tendințele grosiere, stagnante, prezente în fiecare dintre noi. În piesă, povestea și călătoria inițiatică a cocoșului este îmbogățită de personaje și situații noi, care, prin ritm, culoare și umor pigmentează și întregesc atât jocul vieții, cât și jocul cosmic”, precizează regizorul Decebal Marin.

Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

De asemenea, proiectul #AudioPuck continuă cu povestea „Hänsel şi Gretel”, de Frații Grimm, în lectura actorului Călin Mureșan:

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut