Punct ochit, punct lovit pentru CFR: Victorie cu Sepsi

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, s-a ținut de cuvânt și a făcut câteva modificări importante în primul 11 al partidei cu Sepsi. Astfel că, la Sfântu-Gheorghe, campioana României a început fără Susici, Debeljuh și Omrani, ultimul nici măcar inclus în lot din cauza unei răceli. Astfel că meciul cu Sepsi a început cu o linie de atac inedită, cu Roger, Djudandzic și Negut.

Scandalul făcut de Petrescu în vestiar la finalul partidei cu Rapid a dat roade, iar feroviarii au început ca din pușcă confruntarea cu Sepsi. Era abia min.6, când CFR conducea deja pe tabela de marcaj, după euro-golul reușit de căpitanul Camora, care a trimis balonul în vinclu, după un șut perfect de la 30 m de poarta gazdelor. Acesta a fost îngerul păzitor al echipei din Gruia la cea mai mare ocazie a gazdelor din prima repriză, când a reușit să respingă de pe linia porții lovitura de cap trimisă din apropiere  a lui Dumitrescu în min.23.. Gazdele și-au mai trecut în cont o ocazie importantă peste alte șase minute, când Ștefănescu a șutat la o palmă de bara porții lui Hindrich

CFR a jucat la conservarea rezultatului și s-a baricadat în fața porții lu Hindrich, care a intervenit cu succes la șutul trimis din lovitură liberă de Mitrea, min.50, dar și la pătrunderea acestuia din min.58. Deac putea mări avantajul feroviarilor în min.61, dar balonul trimis din lovitură liberă a trecut milimetric pe lângă vinclul porții lui Niczuly.

Gazdele au fost mai mereu prezente în ofensivă, însă n-am mai amenințat periculos poarta clujenilor. CFR n-a mai căzut la fel ca în meciul cu rapid, iar Debeljuh irosește o ocazie uriașă în min.80, dar portarul gazdelor a scos miraculos șutul acestuia din marginea careului mic. Niczuly nu și-a mai putut salva echipa însă în min.86, când croatul a reluat în poartă din recentrarea lui Graovac. 2-0 pentru CFR, și, practic, nimic nu mai împiedica echipa lui Petrescu să se întoarcă la Cluj cu toate cele trei puncte.

Au evoluat echipele:

Sepsi: Niczuly – Radoslav, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu- Eder, N. Păun, Aşkovski (Bărbuţ ’63) – Aganovic (Damascan ’72), Tudorie (Luckassen ’72), Ştefănescu. Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj: Hindrich – Cr. Manea (Susic ’63), A. Burcă, Graovac, Camora – C. Deac (Yuri ’88), A. Boateng, Bordeianu – Roger (Petrila ’73), Neguţ (Păun ’88), Dugandzic (Debeljuh ’46). Antrenor: Dan Petrescu.

Petrescu: ”Se mai întoarce roata”

„Am întâlnit un adversar foarte bun, care a bătut acasă Universitatea Craiova, Farul, a dominat FCSB-ul. Au jucători tehnici, rapizi. După ce am marcat noi gol, ne-au dominat, fără ocazii însă.

Am fost cam moi la mijloc și pe benzi în prima repriză, mai ales în dreapta, unde ei centrau foarte mult. Le-am zis la pauză că trebuie să ridicăm ritmul, altfel nu câștigăm. Am mai avut 2-3 oportunități în partea secundă, am dat și gol. Se mai întoarce roata. Cu Universitatea Craiova și FCSB am fost egalați pe final, acum norocul a fost de partea noastră. Băieților n-am ce să le reproșez, și cei care au intrat de pe bancă au avut o atitudine foarte bună”, a declarat Petrescu.

Debeljuh era supărat, la început când am venit că nu prea joacă, azi a avut o atitudine excelentă când a venit de pe bancă. Dumnezeu te ajută când ai o astfel de atitudine, a dat gol azi. Camora e căpitanul echipei și era și timpul să mai dea și el un gol. E un gol important și pentru moralul lui. Le spun mereu să tragă de la distanță. A dat foarte bine, iar prestația lui a fost la înălțime azi”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei cu Sepsi.

Cu această victorie, CFR Cluj face 70 de puncte în clasament, și va juca în ultimele etape ale sezonului regulat în deplasare, miercuri de la ora 19.55, cu Voluntariul, și, la sfârșitul săptămânii, pe teren propriu cu Dinamo.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut