PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19

PSD solicită „schimbarea radicală” a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul „a ratat toate ţintele” pe care şi le-a propus iniţial.

„Încă un motiv pentru a depune moţiunea de cenzură. Diminuarea succesivă a ţintei de vaccinare este doar o fugă ruşinoasă de răspundere! PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate ţintele pe care şi le-a propus iniţial. Datele oficiale arată că obiectivul vaccinării a cel puţin 5 milioane de persoane până la 1 iunie nu mai poate fi îndeplinit, ceea ce face imposibilă atingerea unui nivel de imunizare de 70% din populaţie până la finalul lunii septembrie, aşa cum se angajase premierul Florin Cîţu.

Maniera în care Guvernul a diminuat succesiv această ţintă de la 70% la 50%, şi apoi la 30% din populaţie nu reprezintă decât o fugă ruşinoasă de răspundere”, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES de PSD.

Potrivit sursei citate, comunicarea bazată „pe şantaj şi discriminare” şi lipsa aproape în totalitate a acţiunilor de vaccinare în mediul rural „au condus la divizarea profundă a societăţii şi la scăderea dramatică a încrederii în cei care au coordonat campania”.

„Se impune deci înlocuirea celor care au eşuat şi regândirea întregii strategii de vaccinare şi de combatere a pandemiei, cu o atenţie specială pentru protejarea persoanelor vulnerabile şi pentru prevenirea apariţiei unor noi focare. Guvernul are obligaţia de a extinde activitatea de testare anti-COVID-19 pentru persoanele nevaccinate, inclusiv prin disponibilitatea gratuită a testelor, în special la nivelul unităţilor de învăţământ şi la nivelul categoriilor profesionale cu cel mai mare risc de transmitere a virusului”, mai spun social-democraţii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut