PSD mai pierde un fief important din județul Cluj

Costan Morar, primarul municipiului Dej, nu va mai candida pentru un nou mandat din partea PSD. El a precizat, pentru Făclia de Cluj, că, deocamdată, nu și-a înaintat demisia din partid, Liderul interimar al PSD Cluj, Gheorghe Șimon, consideră că edilul pleacă din PSD, „pe niște promisiuni și presinui politice” și susține că gestul lui Costan Morar l-a lăsat fără cuvinte.

Argumentându-și gestul, Costan Morar reclamă faptul că organizația clujeană a PSD se află într-o postură extrem de șubredă, culegând roadele unor politici păguboase și că de prea de multe ori meritocrația a fost substituită cu servilismul.

„Anunț public că nu voi mai candida la postul de primar al municipiului Dej din partea PSD. Este o decizie pe care nu am luat-o ușor, dar care a venit după o corectă și sinceră analiză atât a situației de moment, cât și a întregii raportări a structurilor de conducere PSD la persoana și activitatea mea de-a lungul timpului.

În toată cariera mea, în principal de om de administrație, am crezut în valori și principii, dar uneori, cu prea multă încăpățânare, am crezut și în oameni. Ca membru al acestui partid mi-am pus toată priceperea, timpul și experiența în slujba celor care mi-au acordat încredere fără să aștept nimic în schimb, decât uneori o meritată, zic eu, apreciere, un semn de recunoștință, o prețuire a ceea ce am făcut bun pentru oameni.

De-a lungul anilor am cunoscut în PSD oameni minunați, oameni verticali, oameni modești, profesioniști. Ar fi fost poate spre binele și cred pentru sănătatea politică a acestui partid, ca măcar o parte din acești oameni, mulți și modești, să fie recunoscuți, promovați, apreciați. Prea de multe ori meritocrația a fost substituită cu servilismul, cu interese personale și cu criterii subiective de promovare”, spune primarul de la Dej.

În opinia lui Costan Morar, aceste lucruri au dăunat vieții partidului, resimțindu-se la nivel național mai mult ca oricând.

„Organizația județeană Cluj se află într-o postură extrem de șubredă, culegând roadele unor politici păguboase de închidere a partidului către nou, către valoare, către oamenii performanți ai Clujului.

Abordarea mea raportat la administrație, la politica pentru oameni, la corectitudine și profesionalism nu se regăsește la aceeași intensitate cu atitudinea unora din conducerea PSD, de ieri și de azi. Prea mult am fost etichetați pe nedrept, noi -membrii onești și de bună – credință purtând stigmate meritate și justificate de acțiunile și atitudinile unor lideri.

Mă despart azi de acest trecut politic cu un sentiment de mulțumire sufletească pentru tot ce am reușit să realizez în această perioadă și să vă asigur ca interesele dejenilor și dezvoltarea Dejului sunt în continuare prioritatea acțiunilor mele. Rămân însă cu amintiri frumoase din anii petrecuți în PSD. Rămân cu amintirea atâtor întâlniri cu oameni de bună – credință, care au fost și mai există și acum în Partidul Social Democrat”, a mai afirmat primarul.

Costan Morar mai spune că a fost și va rămâne un om al proiectelor, al administrației oneste și mai puțin al politicului,  al partidelor politice. „Voi candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Dej, în primul rând din partea dejenilor. Eu am fost și rămân al dejenilor”, mai precizează Costan Morar.  

Liderul interimar al PSD Cluj, Gheorghe Șimon, regretă gestul lui Costan Morar, dar consideră că acesta ar pleca pe niște presiuni și promisiuni politice. „Ce poți să spui când un coleg de partid pleacă după ani de zile, pleacă pe niște promisiuni și presiuni politice. Au mai fost primari care au înghițit gogoașa domnului președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe… Azi, PNL face doar promisiuni. Gestul lui Costan Morar m-a lăsat fără cuvinte”, a declarat Gheorghe Șimon, pentru Făclia de Cluj.

Și deputatul Horia Nasra regretă anunțul lui Costan Morar de a nu mai candida la primăria Dejului din partea PSD Cluj, pe care îl consideră „un edil harnic și care a făcut multe lucruri bune pentru Dej”.

„Pe de altă parte, chiar dacă nu sunt de acord cu supărările colegilor mei, îi înțeleg, PSD Cluj nu poate fi condus din Tulcea, Arad sau Maramureș, nici prin oameni garantați de alte organizații județene.

Dragi colegi, precum pasarea phoenix, PSD Cluj va renaște! Este în firea politicii să aștepți vremea bună când este furtună, cu demnitate și onoare, fără slugărnicie, fără vizitii de moment și paharnici ajunși la o formă comică de „decizie””, a spus Horia Nasra.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie