PSD-iștii s-au „șifonat” rău

După recentele discuții pe tema rotativei premierului și a controversatelor legi ale Educației, între PSD și PNL nu a mai fost gâlceavă. Până acum, când, se pare, coaliția de guvernare se „zgâlțâie” din nou, din cauza unor probleme de imagine cu care se confruntă, de-o vreme încoace, PSD.

Astfel, pe când credeam că scena politică s-a mai cernut puțin, un nou scandal uriaș de corupție a încins spiritele, lăsându-se cu o condamnare grea pentru unul dintre „greii” Partidului Social Democrat, șeful Consiliului Județean de la Neamț, Ionel Arsene. Acesta a primit nici mai mult nici mai puțin de șase ani și opt luni de închisoare cu executare, într-un dosar răsunător de corupție. Iar decizia e definitivă. Mai mult, din fericire, instanța a dispus și măsura interzicerii dreptului de a fi ales în rândul autorităţilor publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și a dreptului de a ocupa o funcție de conducere, sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România, pe o perioadă de 5 ani. O altă sancțiune care s-at putea ca pe PSD-istul cu pricina să îl doară cel mai tare constă în faptul că instanța a decis confiscarea de la acesta a sumelor de 80.000 euro şi 80.000 lei.

Episodul jenant a fost extrem de mediatizat săptămâna trecută până când un altul, și mai rușinos, de data asta chiar de la Cluj, a ieșit la iveală. Nu mai este un secret, căci de câteva zile vuiesc rețelele de socializare despre un „chef de chef”, organizat de PSD Câmpia Tursii. Aici s-ar fi distrat, se pare, pe cinste alte nume grele din PSD, printre care fostul ministru al Apărării, clujeanul Vasile Dîncu, în prezența ministrului Muncii, Marius Budăi.

Toate ca toate, veți spune, gusturile nu se discută, însă trebuie să le reamintim noi social democraților că suntem in Postul mare, tocmai lor, care se bat cu pumnii în piept că promovează valori precum credința și tradiția?

Ce să mai spunem de faptul că momentul chefului a fost ales tocmai acum, când românii se luptă, doar ei, se pare, fără conducătorii lor, cu o criză a scumpirilor și cu inflația? Tocmai acum, când nouă ni se spune să strângem cureaua, ai noștri lideri ne sfidează. Dar se pare că proverbul „țara arde, babele se piaptănă”, oricât de clișeistic și de învechit a devenit el, în timp, la noi nu își pierde puterea și semnificația. Pentru politicienii din România, el rămâne mereu la fel de actual.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut