PSD Cluj-Napoca a aprobat revenirea în organizație a trei foști membri cunoscuți. Printre ei și Remus Lăpușan

Fostul liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan a revenit în formațiunea social democrată. El s-a înscris miercuri în organizația PSD Cluj-Napoca, adeziunea sa fiind deja aprobată de forul de conducere al filialei. Remus Lăpușan a declarat pentru Făclia că a decis să revină în PSD pentru că județul Cluj și municipiul Cluj-Napoca au nevoie de o stângă puternică.

„De un PSD Cluj puternic și unit care să ofere un plan de dezvoltare pe termen lung județului, o alternativă la actuala administrație liberală plafonată și încremenită în zeci de promisiuni electorale nerealizate. Sunt mai bine de zece ani în care NICIO investiție majora în infrastructura municipiului Cluj-Napoca și a zonei metropolitane nu a fost realizată. Sunt mai bine de zece ani în care orașul a înflorit de la sine, prin inteligența și puterea de muncă a tinerilor rămași în Cluj-Napoca, a universităților noastre care au produs excelență și a mediului de afaceri care a creat locuri de muncă, și totuși, concret ce a oferit în schimb administrația locală? Multe promisiuni.
S-a tot discutat în ultimii ani despre cum se va „da viață” cartierelor Clujului. Mi-a plăcut, de exemplu, propunerea de reorganizare a cartierului Mănăștur, ideea „insulelor urbane” propusă de doi arhitecți talentați, cu șase centre de cartier. Creativitatea clujenilor nu cunoaste limite, însă avem nevoie și de o municipalitate pro activă…
În trecut administrația de dreapta a vorbit de mari investiții în Cluj-Napoca. Poate vă amintiți de Ikea la Cluj sau de „Parndorf de România” la Cluj. Unde sunt? Oare nu ar fi utilă o investiție uriașă în Cluj-Napoca, precum cea din Oradea? Compania finlandeză Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro într-o fabrică de anvelope la Oradea…
Apoi, sunt județe din zonă care intră treptat într-o competiție economică benefică cu județul Cluj și aici mă refer la Alba (tranzitată de două autostrăzi, nod de autostrăzi) și la Bihor, unde investițiile în infrastructură din Oradea dar și din județ sunt evidente.
Dacă județul Bihor va avea parcuri industriale în Aleșd, Ștei, Beiuș și Marghita, nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar putea dezvolta proiecte în Huedin, Dej, Gherla, Turda și Câmpia Turzii. Dacă Consiliul Județean Bihor realizează astăzi centuri în Aleșd, Beiuș sau Sânmărtin, nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar dezvolta astfel de centuri în Huedin sau Dej.
Dragi prieteni, timpul nu are răbdare cu cei care nu performează. Într-o lume digitalizată, într-un ocean al inovației, Clujul nu poate să navigheze pe loc sau în cel mai rău caz într-o direcție greșită.
Este nevoie de o primăvară politică în 2024 și de o alternativă serioasă de stânga la actuala administrație plafonată de dreapta”, a declarat Remus Lăpușan. Tot miercuri au revenit în PSD fostul subprefect de Cluj Dan Codrean și fostul consilier județean Dan Canta.

Lăpușan a intrat în tabăra social democraților în 1993, iar în perioada 1999-2005 a condus organizația clujeană de tineret a partidului. Din 2005 și până în 2010 a deținut funcția de președinte al PSD Cluj-Napoca iar între 2010-2016 a condus organizația județeană a partidului. În mandatul lui Remus Lăpușan, PSD Cluj a obținut cele mai bune rezultate de după 1989. Astfel, în 2016, urma alegerilor locale, PSD Cluj a avut 33 de primari, 12 consilieri județeni și 347 de consilieri locali.

Lăpușan a părăsit însă organizația social democrată în 2019 după 26 de ani de activitate.

Surse politice susțin că în perioada următoare și alți foști social democrați care au activat în Pro România urmează să se înscrie în PSD.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut