Propunerile Teatrului „Puck” pentru acest weekend

Micii spectatori sunt așteptați la sfârșitul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, pentru a lua parte la spectacolele „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, în regia și dramatizarea lui Rumi László  și „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.

„Teatrul Umbrelor”/ „Árnyak színháza”

*sâmbătă, 18 februarie*ora 11

Povestea începe într-un orășel de provincie, unde se închide teatrul. Bătrâna doamnă sufleur, Ofelia, stinge luminile rampei. Luându-și rămas bun de la scenă, ea este copleșită de amintiri și are senzația că este urmărită. Ajungând în odaia ei se instalează în balansoar și surprinde ființele misterioase care o urmăreau: umbrele personajelor pe care le cunoștea din spectacole. Ele se adăpostesc în căsuța doamnei, dar gălăgia pe care o fac atrage mânia proprietarului, care amenință cu evacuarea. Ofelia se hotărăște să adune umbrele neastâmpărate într-o trupă de teatru care va prezenta scene din vechile spectacole. Teatrul Umbrelor va porni într-un turneu mondial și va avea succese după succese. Umbre de personaje din toată lumea i se alătură, până când, într-o zi, apare silueta unui personaj misterios.

Distribuția: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Péter Izolda, Laura Pünkösti, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs, Szűcs Tamás.

Regia și dramatizarea Rumi László, asistent regie Urmánczi Jenő, scenografia Molnár Jacqueline, compozitor Bakos Árpád, instrumentist Horváth Jonathán.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară și se adresează copiilor cu vârsta de minimum patru ani.

 „Crăiasa Zăpezii” revine pe scena Teatrului „Puck”

*duminică, 19 februarie*orele 11 și 12.30

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire. Renul Kariboo, interpretat de Radu Lărgeanu, este un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii și dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.

Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.

Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Foto Oana Pop

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut