Promisunea lui Zelenski făcută în seara de Crăciun

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis duminică conaţionalilor săi un mesaj de Crăciun în care le-a promis că ”în final întunericul va pierde, iar răul va fi înfrânt”, el referindu-se la agresiunea neprovocată şi nejustificată lansată de Rusia contra ţării sale în februarie 2022, transmite DPA.

Zelenski a spus că întreaga Ucraină se va ruga împreună în timpul Sărbătorii Crăciunului. Ne vom ruga toţi ”pentru libertatea noastră, pentru victoria noastră, pentru Ucraina noastră”, a spus şeful statului ucrainean.

El le-a mulţumit soldaţilor ucraineni aflaţi acum pe front şi s-a adresat familiilor acestora. ”Toţi luptătorii luminii, îngerii păzitori ai Ucrainei, au dovedit că există miracole, dar trebuie să le creăm singuri”, a afirmat liderul ucrainean.

Crăciunul este sărbătorit în acest an pentru prima dată în Ucraina în acelaşi timp cu lumea occidentală, în data de 25 decembrie a calendarului gregorian, un semnal ce marchează ruptura faţă de Biserica Ortodoxă Rusă.

Aceasta din urmă a păstrat pentru sărbătorile religioase vechiul calendar iulian, decalat cu 13 zile, ceea ce plasează data de 25 decembrie şi sărbătoarea Crăciunului pe 7 ianuarie în calendarul civil.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut