Raluca Prună și Claudiu Năsui nu cred că Proiectul Zero Taxe pe Salariul Minim trece de Parlament

Deputații USR Raluca Prună și Claudiu Năsui au anunțat că proiectul de lege pentru reducerea impozitării muncii prin extinderea deducerii personale la nivelul unui salariul minim a fost înregistrat la Parlament, dar nu cred că va fi votat de forul legislativ.

Proiectul depus în Parlament prevede eliminarea taxării salariului minim în 4 trepte, de câte 25% în fiecare an, pentru următorii 4 ani. Astfel, la actualul salariu minim pe economie, fiecare român care muncește ar câștiga mai mult din munca sa cu 250 de lei pe lună, din ianuarie 2023, iar sumă ar crește în fiecare an cu încă 250 de lei pe lună pentru următorii 4 ani, chiar daccă nu ar exista nici o creștere a salariului minim brut.

De asemenea, a fost depus și pachetul anti-criză, prin care se prevede reducerea TVA-ului la energie electrică și gaz de la 19 la 5%, eliminarea certificatelor verzi, a taxei de cogenerare și a accizei din factura de energie electrică, instituirea unui voucher de 1.000 de lei la factură pentru toți consumatorii casnici sau un a unui voucher de 5.000 de lei pentru a plăti o parte din prețul unui panou fotovoltaic, precum și un credit fiscal pentru întreprinderi, echivalent cu jumătate din creșterea facturii de energie electrică.

Cei doi deputați apreciază că este probabil ca proiectul să nu treacă de votul Parlamentului.

Reamintim că, în prezent, România se află pe primul loc în Europa în clasamentul sărăciei al persoanelor care muncesc, iar munca este impozitată la noi în țară cu aproape jumătate din salariul unui angajat.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut