Proiectul „Reciclează și plantează!” – reinițiat la UBB

În cadrul programului strategic „UBB Goes Green”, adoptat de Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, împreună cu Facultatea de Biologie și Geologie a inițiat și în acest an proiectul „Reciclează și plantează!”, care promovează bunele practici privind reciclarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE), a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), precum şi refacerea calității mediului înconjurător.

Proiectul va fi implementat în două etape: în perioada 3-29 martie va avea loc colectarea deșeurilor, urmând ca în perioada 6 – 13 aprilie să fie organizată o acțiune de plantare de pomi.

Proiectul „Reciclează și plantează!” se înscrie și în campania națională „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, lansată în 14 ianuarie 2020 de asociația ECOTIC, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru promovarea bunelor practici din statele Uniunii Europene și informarea publicului românesc cu privire la soluțiile de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice. Acțiunea este realizată în colaborare cu Asociațiile Ecotic, Ecotic Bat, Ecotic Transilvania și Direcția Silvică Cluj.

Articole din aceeasi categorie