Proiectul privind structura anului școlar 2023- 2024 – avizat în Comisia de dialog social din Ministerul Educației

Proiectul de Ordin al ministrului Educației privind structura anului școlar 2023-2024 a fost avizat, marți, 14 februarie, în cadrul Comisiei de dialog social, „cu acordul tuturor celor prezenți, în forma pusă în dezbatere publică”.

Conform anunțului postat pe pagina oficială de Facebook a ministerului, singura modificare vizează desfășurarea Programului național „Școala altfel” și a Programului „Săptămâna Verde”, care se pot derula până în 26 aprilie 2024.

Ordinul prevede: durata cursurilor: 36 de săptămâni; data începerii cursurilor: 11 septembrie 2023; data încheierii cursurilor: 21 iunie 2024; săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București – în perioada 12 februarie – 3 martie 2024.

„Decizia ca și anul școlar următor să se structureze în intervale de cursuri și intervale de vacanță este fundamentată, pe de o parte, pe importanța asigurării ritmicității în cadrul procesului instructiv-educativ, pe de altă parte, pe imposibilitatea unei evaluări relevante a impactului actualei forme de organizare, înainte de încheierea unui an școlar. O evaluare relevantă a impactului organizării anului școlar în intervale de cursuri alternate cu intervale de vacanță se va putea face după încheierea anului școlar 2022-2023” – precizează Ministerul Educației.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut