Proiectul privind spitalul regional nu a fost transmis încă spre aprobare

Proiectele privind spitalele regionale din Cluj şi Craiova încă nu au fost trimise spre aprobare la Comisia Europeană. În schimb, proiectul pentru Spitalul Regional de la Iaşi a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 17 martie. Ministerul Dezvoltării a anunţat că proiectele pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova vor fi transmise spre aprobare CE în cursul lunilor martie – aprilie.
În cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, au fost semnate 57 de contracte de finanţare, în valoare de aproximativ 194 milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală a unităţilor de primiri urgenţe din cadrul spitalelor judeţene.
Sistemul medical românesc este sprijinit, de asemenea, prin finanţarea nevoilor de reabilitare, modernizare şi dotare a 124 de ambulatorii; valoarea totală a acestor proiecte este de 277 milioane de euro, informează comunicatul MLPDA.
„În contextul măsurilor pentru prevenirea şi tratarea coronavirus, încurajăm beneficiarii POR 2014 – 2020, care au semnat contracte de finanţare pentru dotarea unităţilor de primiri urgenţe sau a ambulatoriilor, să trateze cu responsabilitate şi prioritate implementarea acestor proiecte”, precizează sursa citată.
Totodată, conform comunicatului, prin intermediul celor 7 proiecte regionale care vizează îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţe medicale, implementate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi achiziţionate în continuare ambulanţe, inclusiv pentru pacienţi cu risc biologic, precum şi posturi medicale avansate pentru asistenţă medicală de urgenţă. Numărul de ambulanţe estimate a fi achiziţionate cu finanţare din POR 2014 – 2020 este de 1.140; dintre acestea, 420 de ambulanţe au fost deja recepţionate.

Articole din aceeasi categorie