Proiectul doc/ART

Infernul lui Botticelli, pictorul care uimeşte şi în zilele noastre

miercuri, 6 noiembrie, 18.00 * cinematograf “Victoria”

Maestrul renascentist Botticelli a petrecut peste un deceniu pictând și desenând iadul așa cum l-a descris Dante. Filmul ne conduce într-o călătorie prin iad cu perspective fascinante și captivante asupra artei lui Botticelli și a poveștii sale ascunse.

Concret… Povestea gravitează în jurul misterului ascuns din desenele lui Botticelli pentru Divina Commedia a lui Dante. Întrebarea care se pune este una: care este adevărata poveste din spatele acestor ilustraţii? Mai este o întrebare, legitimă şiea: de ce lucrarea a rămas neterminată şi s-a pierdut? A treia întrebare, vedeţi ce deschideri oferă pelicula regizorului şi scenaristului Ralph Loop, vizează redescoperirea lucrării.

Se cuvin scrise şi câteva cuvinte despre artist. Sandro Botticelli (1445-1510) este unul dintre cei mai importanți pictori ai Renașterii timpurii. S-a născut și a murit la Florența. A lucrat și la Roma, la Vatican mai precis, unde a pictat muralul Vaticanului din Capela Sixtină .

Filmul evidenţiază latura întunecată a celebrului artist renascentist, renumit pentru tablourile sale eterice şi idilice precum Naşterea lui Venus, La Primavera, nu sunt singurele desigur.
Ne aflăm în faţa unui documentar (producţie 2016; Germania, Italia) extraordinar, care abordează inteligent una dintre cele mai misterioase opere de artă. Pentru că Botticelli nu încetează, nici chiar în zilele noastre, să uimească.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie