Proiectele Clujului în educație, promovate în Europa

Primarul Emil Boc a participat la „Green and Digital Transition. The Role of Regions and Cities”, un eveniment al Comisiei Europene și Comitetului European al Regiunilor (CoR). El a subliniat că modul în care orașele investesc astăzi în educație este modul în care va arăta comunitatea lor mâine.

„Am deschis al doilea panel al evenimentului organizat de Comisia Europeană și CoR în strânsă cooperare cu EARLALL – Asociația Europeană a Autorităților Regionale și Locale pentru Învățarea pe tot parcursul vieții, delegația germană la CoR și Guvernul Basc.

Dialogul s-a axat pe rolul regiunilor și orașelor în ceea ce înseamnă „tranziția verde și digitală” și modul în care autoritățile pot oferi suport pentru cea mai importantă componentă în dezvoltarea unei comunități: educația.

Am subliniat în acest context abordarea Clujului și proiectele de interes în ceea ce privește procesul educațional pe tot parcursul vieții. Printre acestea, clusterul de educație C-EDU, primul de acest tip în România, fondat în parteneriat cu Consiliul Județean, universitățile clujene, școli și alte instituții, este un instrument colaborativ de lucru prin care avantajele competitive ale Clujului pot fi folosite pentru a crește calitatea actului educațional, accesul la educație și alți indicatori cheie pentru învățare.

De asemenea, am subliniat importanța investiției în profesori pentru prezentul elevilor și slujbele viitorului. La Cluj-Napoca, 20% din taxele și impozitele locale plătite de clujeni merg către sistemul educațional. Voi susține întotdeauna că investițiile în educație sunt cele mai bune și sigure investiții, pentru că sunt protejate de grija falimentului”, a spus Boc. 

Primarul a prezentat educația ca declanșator al schimbării ecosistemelor locale către o economie mai ecologică, digitală, bazată pe cunoaștere, și a subliniat, totodată, că la Cluj, urmând abordarea „eco not ego”, avem cadrul pentru dezvoltarea de proiecte inovatoare din domeniul educației, adaptate erei digitale și provocărilor acestui secol.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut