Proiecte multinaționale, cu implicarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca este parte a unor proiecte multinaționale e-Twinning, prin intermediul cărora elevii și cadrele didactice au acces la un mediu activ de învățare, la instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul educativ.

Conform celor anunțate de Consiliul Cluj, sub a cărui autoritate funcționează Centrul, proiectul „Stay Home for Your Health, Save Energy for Your Future” își propune ca elevii să internalizeze modalitățile de economisire a energiei în timpul în care stau acasă, ca urmare a situației cauzate de pandemia de COVID-19. Cu diferite activități lunare și prin utilizarea unor instrumente web 2.0, elevilor și profesorilor li se vor oferi informații despre posibilitățile de economisire a energiei la domiciliu. În program sunt implicate școli partenere din Turcia, România și Iordania.

Un alt proiect, „Special Hands Meet with Art”, vizează sprijinirea tinerilor cu nevoi speciale, de diferite vârste, în desfășurarea unor activități artistice care să le stimuleze interesul pentru artele plastice, să-i ajute să-și dezvolte abilitățile motorii și abilitățile sociale, cele de limbaj și de comunicare, să le permită să se descopere pe ei înșiși, să-și crească încrederea în sine. În cadrul proiectului (care a început în decembrie 2021 și se va încheia în luna mai 2022) vor fi desfășurate diverse activități artistice – pictură pe piatră, pictură pe lemn, confecționarea unor ornamente din sfoară de paie, fabricarea pietrei parfumate. Produsele realizate vor fi expuse, în luna mai, în școlile partenere din România, Turcia și Ucraina.

De asemeni, proiectul „Childhood Games in Our Dreams” (noiembrie 2021 – februarie 2022) oferă participanților posibilitatea de a-și prezenta jocurile naționale, de a descoperi jocurile specifice altor țări, de a-și însuși ori de a exersa vocabularul de bază al limbii engleze, de a interacționa cu copii din școlile partenere (Turcia, Portugalia, Croația, România).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut