Proiecte cu bătaie lungă pentru floreșteni – o nouă școală și o sală de sport

Administrația de la Florești are în vedere construirea unei noi școli, a unei săli de sport și amenajarea unei părți a malului Someșului.

Primarul localității Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat luni, într-o conferință de presă care sunt proiectele pe care le are în vedere în perioada următoare. Printre acestea se numără construirea unei școli, în zona Eroilor, cu fonduri europene sau guvernamentale, și, în măsura posibilităților și de la bugetul local. care să aibă o capacitate de peste 900 de copii.

„Vreau să aduc la cunoștință un proiect la care am lucrat alert în ultimele 30 de zile. Este vorba despre edificarea unei noi școli, în zona Eroilor. La proiectare mizăm mult pe ideea de sustenabilitate, de producție de oxigen, de o fațadă vie și de crearea unui mediu cât mai apropiat de natură”, a declarat Bogdan Pivariu.

Școala ar urma să aibă 36 de săli de clasă, patru laboratoare, bibliotecă, săli de mese, si o suprafață desfășurată de aproximativ 6.500 de metri. Acest proiect se va regăsi în bugetul anului 2021.

În ceea ce privește sala de sport, aceasta ar urma să fie ridicată în zona blocurilor ANL, și va avea o capacitate de 180 de locuri pentru spectatori. Sursa de finanțare va fi din fonduri guvernamentale.

O altă investiție este legată de Centrul Cultural din Florești, care va fi situat în prelungirea Parcului din Poligon. Acesta va avea o suprafață de aproximativ 15.000 metri pătrați și va fi compus din două corpuri, unul pentru activități culturale, iar al doilea va avea o sală de spectacole.

Nu în ultimul rând, un alt proiect important pe care administrația de la Florești îl are în vedere este amenajarea unei porțiuni din malul Someșului, care va cuprinde o zonă de promenadă, mobilier urban, cu bănci smart, o pistă de biciclete și una pentru alergare.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut