Proiect UBB: P.S. Practica cu Succes!

Un proiect care vizează facilitarea tranziției de la educație la viața activă prin dobândirea de competențe practice, pe baza participării la stagii de practică, consiliere de carieră și activități inovative, este implementat de UBB, principalii beneficiari fiind 321 de studenți de la Facultățile de Geografie, Educație Fizică și Sport și Știința și Ingineria Mediului.

„Principalele activități care se vor desfășura în cadrul proiectului P.S. Practica cu Succes! (stagii de practică la parteneri, servicii de consiliere și orientare profesională, activități inovative și de implicare socială, programe de învățare prin experiență practică, înființarea unei întreprinderi simulate) au fost în așa fel proiectate, încât studenții să dobândească competențe care să le fie utile în vederea integrării pe piața muncii. Activitățile proiectului vor fi adaptate la situația actuală și se vor desfășura în sistem hibrid sau online, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță sanitară în vigoare” – au anunțat inițiatorii proiectului.

Conform acestora, se dorește ca, în urma participării la activitățile proiectului, cea mai mare parte a studenților participanți să dobândească o calificare, să urmeze studii/ cursuri de formare și să își găsească un loc de muncă.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, perioada de implementare fiind de 24 de luni (1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2020).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut