Proiect pentru lărgirea mai multor străzi la Florești

Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, atrage atenția că, în ultimii ani, a apărut un fenomen de mutare a locuitorilor municipiului Cluj-Napoca în localitățile din apropiere, iar Florești, cea mai mare comună din România, se numără printre beneficiarii acestui fenomen care a dus la creșterea triplă a populației locale în ultimii 10 ani.

În prezent, comuna Florești este o comună de categoria I și se află într-o continuă dezvoltare ascendentă din punct de vedere economic. „Ne dorim o extindere a rețelei stradale din localitate precum și asigurarea unor gabarite corespunzătoare pentru străzile existente, în acest fel sporind accesibilitatea, confortul și siguranța tuturor cetățenilor”, a declarat primarul Bogdan Pivariu. În acest sens există un proiect de modernizare și amenajare urbanistică etapizată. Acest proiect cuprinde proiectarea a 7 străzi, dintre care două sunt noi, iar cinci sunt străzi existente care se vor lărgi pentru crearea unui gabarit corespunzător. Au fost gândite noi trasee de străzi, care să unească străzile existente, pentru asigurarea unei accesibilități sporite și noi căi de acces către noi dezvoltări urbanistice. Concret, în proiect sunt prevăzute următoarele: lărgirea străzii Dumitru Tăuțan și o parte a străzii Dumitru Mocanu pentru a oferi acces vehiculelor către cartierul Terra și către noile dezvoltări din zona străzii Urușagului și Șesul de Sus, lărgirea și prelungirea străzii Dumitru Mocanu, paralel cu DN1, lărgirea străzii Petuniei pentru asigurarea unui acces corespunzător către noul sector al străzii Dumitru Mocanu. Prin realizarea tuturor acestor lucrări cuprinse în proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor de circulație auto, creșterea gradului de siguranță a circulației publice, scăderea gradului de poluare și redarea unui ambient plăcut zonei.

Teren de sport multifuncțional pentru cetățenii Floreștiului

Plecând de la principiul că orice tip de activitate fizică este benefică pentru sănătate și are o importanță semnificativă în demersul de a crește calitatea vieții în comuna Florești, primarul Bogdan Pivariu îi anunță pe cetățenii celei mai mari comune de țară, care locuiesc în proximitatea zonei străzii Someșului, că vor beneficia de un teren dedicat activităților sportive. Lucrările de amenajare a acestui teren multifuncțional au intrat într-un stadiu avansat și, în curând, acesta va fi deschis publicului larg! Terenul multifuncțional pentru activități sportive beneficiază de nu mai puțin de 200 mp, iar terenul pentru tenis cu piciorul are 300 mp. În plus, se vor amenaja și alei pietonale, aparate de fitness, bănci și coșuri de colectare selectivă a gunoiului, pentru a responsabiliza atât copiii, cât și adulții care îi însoțesc. Spațiul verde va fi dotat cu gazon și sistem de irigații.

S-a dat startul primei etape a campaniei de plantare a arborilor în Florești

„Este important să conștientizăm importanța conservării mediului înconjurător și să avem grijă de el”, remarcă primarul Bogdan Pivariu. Potrivit acestuia, Floreștiul dă dovadă de responsabilitate în acest sens, reușind să demareze o campanie de plantare de arbori ornamentali! Astfel, între 18-20 noiembrie au fost plantați deja primii arbori în zona parcului Someșului și pe strada Sub Cetate. Locațiile în care vor fi plantați aproximativ 300 de arbori sunt: străzile Sub Cetate, Kogălniceanu, Horea (zona Blocuri și mijlocul drumului recent reabilitat), Someșului, Doja, Dumitru Mocanu și parcurile Someșului, ANL, Porii și Cetății. Pentru ca locuitorii zonelor menționate să aibă parte de o diversitate de arbori, au fost achiziționat următoarele specii de arbori: cireș japonez, salcâm globular, tei, carpen fastigiat, arțar, platan. „Împreună vom reuși să contribuim la a avea un mediu înconjurător sănătos, curat și la protejarea acestuia”, mai arată edilul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut