Proiect pentru insolvenţa persoanelor fizice

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat că pregăteşte un proiect în domeniul insolvenţei persoanelor fizice, pentru care va solicita un grant de la Uniunea Europeană.


„ANPC pregăteşte un proiect, pentru a obţine un grant de la Uniunea Europeană, în domeniul insolvenţei persoanelor fizice. Acest demers se adaugă la toată campania derulată de instituţie pentru a veni în sprijinul consumatorului aflat într-un impas financiar, prin orice mijloc prevăzut de lege, cu scopul de a gestiona într-un mod cât mai eficient şi responsabil criza economică generată de cea medicală, survenită în ultimii doi ani”, se menţionează într-un comunicat al ANPC.
Reprezentanţii ANPC sublinia rolul activ al consilierii consumatorului român şi al educării publicului privind existenţa insolvenţei persoanelor fizice ca procedură de ajutor pentru persoanele aflate într-o situaţie de risc financiar, de imposibilitate de plată. Procedura de insolvenţă a persoanei fizice, o modalitate de sprijin pentru toţi debitorii de bună credinţă, reprezintă începutul unei noi etape şi nu finalul proiectat al vieţii financiare a unui consumator.
ANPC are în vedere crearea unui grup de lucru pentru domeniul insolvenţei persoanelor fizice, în care, alături de specialiştii instituţiei, să fie cooptaţi şi reprezentanţi ai mediului bancar, ai domeniului insolvenţei, precum şi ai societăţii civile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut