Proiect de inovare socială la Gherla

În municipiul Gherla trăiesc multe familii sărace, majoritatea de etnie romă. Administrația locală și fundațiile din oraș nu pot fi indiferente față de situația socială a familiilor respective, confruntate cu destule greutăți.

Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, având ca parteneri Municipiul Gherla, Fundația Creștină de Caritate Sf. Nicolae și Liceul Teoretic Ana Ipătescu, a lansat zilele trecute un proiect cu titlul „Inovare socială pentru Gherla”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială si îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL Gherla, pentru 588 beneficiari. Proiectul se implementează în municipiul Gherla, pe o perioadă de 17 luni, în perioada iulie 2022 – decembrie 2023.

Cu ocazia lansării acestui proiect social, zilele trecute, la Casa Municipală de Cultură Gherla a avut loc o conferință de presă, unde au fost prezentate prioritățile și obiectivele acestei inițiative deosebit de valoroase în îmbunătățirea nivelului de trai al populației.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut