Proiect de antreprenoriat, la Gherla

În muncipiul Gherla sunt mulţi tineri care doresc să se iniţieze în diferite activităţi economice, iar în ajutorul lor vine Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, care continuă iniţiativele lansate în localitate.

Până în prezent, o parte din cei interesați au parcurs pașii de informare, consiliere de grup, consiliere individuală, iar o parte dintre cei cu profil specific deschiderii unei afaceri au fost îndrumați către formare profesională. În proiect sunt deja incluse 40 de persoane care au acum un plan de afaceri. Ei pot să participe la competiția de planuri de afaceri pentru a putea obține o finanțare de 25.000 euro. La Gherla, timp de 5 zile, peste 20 de persoane cu profil antreprenorial au fost selectate de echipa Civitas, transformînd ideile în planuri de afaceri.

Proiectul este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în calitate de promotor și este co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Scopul este creșterea economică a comunității, prin construirea unui cadru dinamic și sustenabil, în care să se dezvolte abilități antreprenoriale și să se stimuleze apariția de de întreprinderi. Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj este o organizație non-guvernamentală care dezvoltă și implementează, de aproape 30 de ani, proiecte interdisciplinare ce vizează dezvoltarea comunitară și buna guvernare, antreprenoriatul și economia socială, consolidarea societății civile și dezvoltarea economică rurală.

Sz. Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut