Programul „Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate”, extins cu 2 ani

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că programul „Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate” va fi extins cu doi ani, suma disponibilă fiind de 120 de milioane de euro.

„Pe baza recunoașterii nevoii de susținere a activităților remediale, a fost adoptată o hotărâre de guvern de modificare a HG 251/2015, prin care programul «Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate» va fi extins cu doi ani. Suma disponibilă pe următorii ani va fi de 120 de milioane de euro. Este vorba de sprijin pentru elevii din ciclul liceal. Va trebui să găsim forma de continuare și pentru sprijinul acordat în programul național de ore remediale elevilor de învățământ primar și gimnaziu”, a declarat Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

El a menționat că acest program constă în acțiuni remediale, de consiliere, de susținere a abilităților socio-emoționale. Potrivit ministrului, programul este „binevenit”, dar el trebuie să fie „și mai eficient” decât până acum.

Conform ministrului, până în prezent, în baza programului au fost achiziționate 60.000 de laptopuri care au fost distribuite în școlile românești.

„Aceste 60.000 de laptopuri au fost extrem de importante pe parcursul acestei perioade de predare on-line. Au fost în program înscriși un număr de peste 80.000 – 90.000 în fiecare lună pentru acțiuni remediale, la nivelul liceului. Sunt convins că fără acest program rata de înscriere pentru examenul de Bacalaureat ar fi fost încă și mai mică. Acum avem 77% rata de înscriere din promoția curentă – acei 114.163 de elevi înscriși din promoția curentă, la care se adaugă 19.520 din promoțiile anterioare. Rezultatul se vede și va trebui să se vadă în compensarea creșterii ratei de abandon școlar”, a spus ministrul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut