Programe școlare pentru cele 425 de discipline din învățământul special

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a emis ordinul prin care s-au aprobat, pentru prima dată, programele școlare pentru cele 425 de discipline din învățământul special.

Potrivit MEC, programele sunt elaborate în baza planurilor-cadru aprobate prin Ordinul nr. 3.662/2018 și „reprezintă o premieră prin prisma faptului că, față de ceea ce exista anterior, sunt concepute ținând seamă de tipurile de dizabilitate, și nu de gradele de deficiență”.

Prin intermediul celor 425 de programe școlare se va urmări parcursul educațional la nivel preșcolar, primar și gimnazial pentru copiii cu: dizabilități intelectuale grave, severe și/sau asociate; dizabilități intelectuale moderate, grave, severe și/sau asociate; dizabilități senzoriale multiple; dizabilități auditive; dizabilități vizuale; dizabilități locomotorii.

Din cele 425 de programe școlare aprobate, 71 sunt în limba maghiară. Totodată, au fost elaborate și programele școlare pentru elevii din centrele de detenție, centrele educative și penitenciare.

Noile programe vor intra în vigoare începând cu anul școlar 2021-2022.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut