Program național de educație în securitate cibernetică pentru liceeni și studenți

Bit Sentinel, companie specializată în servicii de securitate cibernetică, și Orange România lansează înscrierile pentru a șasea ediție a UNbreakable România, un program național pentru stimularea și dezvoltarea cunoștințelor de securitate cibernetică în rândul liceenilor și studenților pasionați de hacking etic.

UNbreakable România este organizat de Bit Sentinel în colaborare cu Orange România, care va promova programul în universitățile partenere unde este activă de peste 20 de ani prin Orange Educational Program, și se va desfășura pe platforma tehnică educațională CyberEDU.ro. În acest an, UNbreakable este susținut și de Cegeka România.

În cadrul programului, tinerii parcurg resurse teoretice și rezolvă exerciții inspirate din situații reale, aliniate la standardele și nevoile industriei, pentru ca să fie pregătiți pentru cerințele de pe piața muncii. În plus, ei vor beneficia de o analiză aprofundată a aptitudinilor dovedite în timpul competițiilor. Primii 3 câștigători și primele 3 câștigătoare ale concursului individual se vor califica în finala Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC 2023. Finaliștii RoCSC 2023 vor putea face parte din echipa națională care va reprezenta România în Campionatul European de Securitate Cibernetică din acest an.

Înscrierea pentru liceeni și studenți la UNbreakable România 2023 este gratuită pe site-ul oficial, începând din 6 martie. După înscriere, participanții intră într-o etapă de pregătire și antrenament (3 aprilie – 4 mai), ce implică analizarea resurselor teoretice, rezolvarea exercițiilor practice de pe platforma CyberEDU și sprijin din partea mentorilor. Ulterior, participanții își vor testa abilitățile dobândite în competiția individuală (5-7 mai) și apoi în competiția pe echipe (19-21 mai). Informații suplimentare sunt disponibilela adresa unbreakable.ro/despre#calendar

Edițiile anterioare au atras aproximativ 3.000 de participanți, iar la ediția din acest an, Bit Sentinel se așteaptă la peste 800 de de participanți.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut