Program de susținere financiară a sportivilor și artiștilor

Compania MOL România și Fundația Pentru Comunitate organizează a 16-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, adresat tinerilor sportivi și artiștilor cu performanțe deosebite, care dispune de un fondul total de 560.000 lei.

Programul, organizat pe bază de concurs de proiecte, oferă susținere financiară în valoare totală de 560.000 de lei pentru achiziția de materiale, echipamente sau acoperirea cheltuielilor de participare la concursuri.

Înscrierile se pot face online până la data de 19 iunie 2021 inclusiv, pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate – www.pentrucomunitate.ro. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și de echipe sportive sau ansambluri artistice. Cererile trebuie însoțite de o descriere a rezultatelor solicitanților, de recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor, nevoia actuală și bugetul necesar pentru realizarea proiectului.

Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, la secțiunea artă.

Fondurile sunt accesibile tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv celor din categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere pentru participare la concursuri.

Pe parcursul celor 15 ediții ale programului au fost susținuți 2.766 de tineri, prin finanțarea a 2.223 de proiecte. Patru sportivi susținuți în edițiil precedente ale Programului s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an: Szocs Bernadette – tenis de masă, Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici – înot.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut