Program de prevenire a bullying-ului în școli

Programul național „Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!”, al cărui scop principal îl reprezintă informarea elevilor cu privire la situațiile de bullying și conștientizarea consecințelor, pe termen scurt și lung, ale acestui fenomen, a fost lansat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Proiectul se adresează școlilor de stat și private din întreaga țară, în care este prezent fenomenul de bullying și constă în activități concrete cu profesorii și elevii din clasele II-XII, care sunt în situația de a fi agresați sau agresori.

Activitățile proiectului se vor desfășura online, cu grupuri de 25-30 elevi, și vor fi structurate în două întâlniri, o întâlnire pe săptămână, fiecare întâlnire având o durată de o oră. Participarea copiilor se va realiza din sala de clasă, în prezența unui cadru didactic desemnat de instituția de învățământ.

„Fenomenul de bullying este foarte răspândit atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Acesta se referă la agresiunea sau hărțuirea fizică sau verbală, care se repetă pe o anumită perioadă și care implică un dezechilibru al puterii între două persoane. Programul «Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!» urmărește adoptarea unor mecanisme de prevenire și intervenție în diminuarea fenomenului de bullying, precum și învățarea unor tehnici de schimbare a comportamentelor agresorilor și de apărare emoțională a celor agresați”, declară Sabina Grosoșiu, psiholog clinician Școala FDVDR, unul dintre profesorii care susțin activitățile din cadrul acestui program.

Programul Național „Spune STOP Bullying-ului! Ce îmi faci tu, îmi face rău!” se desfășoară până în 10 iunie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut