Profit record pentru firma clujeanului Dorel Goia

Grupul TeraPlast, controlat de clujeanul Dorel Goia (foto), a anunțat că a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 615 milioane lei, cu 55% peste cea din 2020, și un profit net de 44,6 milioane lei, mai mare cu 50% față de cel din anul anterior.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast.

Linia de business Instalații și Reciclare (TeraPlast și TeraPlast Recycling) a avut o cifră de afaceri în creștere cu 40% față de 2020, și a reprezentat segmentul cu cea mai mare contribuție în rezultatul consolidat: 66% din cifra de afaceri a întregului Grup.

Linia de business Granule (TeraPlast și TeraPlast Recycling) a avut cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, de 109%, până la 26,8 milioane de lei. De remarcat că grupul își propune ca, din trimestrul II al anului 2022, acest segment să obțină o creștere cu 30% a capacității de producție la granule PVC plastifiate.

Linia de business Ferestre și uși (TeraGlass), în ciuda unei creșteri a cifrei de afaceri (43,4 milioane lei, majorare cu 24%), a avut un profit operațional în scădere față de 2020. Linia de business Ambalaje flexibile (TeraBio Pack), cea mai nouă linie de business în cadrul Grupului, are rezultate încă grevate de costurile de pornire, dar reprezintă unul dintre motoarele de creștere pe care Grupul mizează în trimestrele următoare.

Ne dezvoltăm semnificativ și în 2022 datorită business-ului de ambalaje, unde vom avea o triplare a cifrei de afaceri. De asemenea, creștem datorită extensiilor de capacitate realizate la instalații, granule și reciclare. Asigurăm dezvoltările viitoare și prin investiția de 11 de milioane de euro în producția de folii stretch. Vom începe implementarea ei de îndată ce primim acordul de finanțare. În extinderea afacerilor noastre, contăm și pe realizarea de proiecte de M&A care ne vor conduce la o EBITDA de 130 de milioane de lei. Exporturile rămân o prioritate. La acest capitol vizăm o creștere de 40% în acest an.” a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

Mai trebue spus și că valoarea exporturilor realizate de Grup s-a dublat față de anul anterior, reprezentând circa 14,4% din cifra de afaceri.

Pentru anul în curs, TeraPlast are ca obiectiv o cifră de afaceri de 789 milioane de lei și un profit net de 69,4 milioane de lei, ambele cu o creștere susținută de 28%, respectiv 55%.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut