Prof. Armanda Stroia, din Dej – câștigătoare a concursului #Digitaliada 6.0

Armanda Stroia, profesor de Limbi Moderne la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej este câștigătoarea concursului #Digitaliada 6.0, la categoria „Proiectare didactică pentru învățământ gimnazial”, cu proiectul ”Lights, Camera, Action: Inspire!”. Lista celor 10 câștigători ai concursului în care profesorii și elevii au avut ocazia să înscrie resurse educaționale digitale a fost anunțată, miercuri, de Fundația Orange.

Ca în fiecare an, competiția a inclus patru mari categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. Pentru fiecare dintre ele a fost premiat câte un material dedicat învățământului primar și unul învățământului gimnazial. Juriul a mai acordat un premiu și pentru cel mai bun material creat de un elev (la Categoria 14-17 ani), precum și Premiul de Popularitate – desemnat de un juriu special, format din elevi. Cele mai bune proiecte au fost premiate cu echipamente electronice și IT în valoare totală de aproximativ 8.900 de euro.

Prof. Armanda Stroia a declarat că i s-a părut foarte interesantă ideea concursului de a crea resurse educaționale, pentru că îi place foarte mult să creeze propriile materiale pentru elevii săi. „Ideea unui festival s-a născut acum 2-3 ani. De multe ori avem elevi foarte buni care poate sunt timizi, nu se exteriorizează și astfel, prin activitatea realizării de videoclipuri, ne-am apropiat de ei și le-am aflat pasiunile. Mi se pare o oportunitate pentru noi, profesorii, să cunoaștem elevii mai bine prin intermediul tehnologiei” – a declarat prof. Armanda Stroia.

Anul acesta, în competiție au fost înscrise peste 300 de materiale didactice, inovative și utile pentru elevi și profesori”, multe bine prezentate și structurate la materii precum istorie, matematică și chimie, dar și pentru sport, muzică și arte creative, ceea ce demonstrează – spun organizatorii –mediul digital poate fi un suport extrem de util în oricare domeniu”.

Proiectele câștigătoare sunt disponibile pe www.digitaliada.ro, în secțiunea Materiale Premiate. Toate materialele înscrise pe platformă sunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii, elevii și părinții în căutare de resurse educaționale digitale.

***

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut