Procurorii DIICOT au reţinut un tînăr din Cluj-Napoca acuzat că a spart serverele NASA

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au reţinut un tînăr de 24 de ani din municipiul Cluj-Napoca, Robert Butyka, sub acuzaţia că a accesat neautorizat, în decembrie 2010, mai multe servere aparţinînd NASA.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis marţi, Robert Butyka este cercetat pentru săvîrşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, perturbare gravă a funcţionării unui sistem informatic prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date şi deţinere fără drept a unui program informatic în scopul săvîrşirii acestor infracţiuni.

În sarcina lui Robert Butyka se reţine că la data de 12 decembrie 2010 a accesat neautorizat, prin încălcarea mijloacelor de securitate, mai multe servere aparţinînd NASA. Robert Butyka a perturbat în mod grav funcţionarea serverelor, prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului au fost ridicate mai multe sisteme informatice.
Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj.

Articole din aceeasi categorie