Probleme cu moralul la jucătorii CFR

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi sunt afectaţi deoarece în primele trei meciuri oficiale din acest an, cu FCSB, FC Botoşani şi Universitatea Craiova, au fost egalaţi de fiecare dată pe final, iar acest lucru nu este uşor de digerat.

„Statistica spunea că atunci când CFR dă gol nu mai este egalată niciodată, dar uite că în trei meciuri această statistică a căzut. La fel, statistica spunea că eu la CFR nu am avut trei meciuri fără victorie, dar uite că a căzut şi statistica asta. Aşadar statistica nu joacă. În aceste prime trei meciuri am fost de fiecare dată egalaţi pe final şi normal că nu e uşor de digerat acest lucru. Dar nu avem timp să ne plângem de ghinionul avut pentru că mâine avem meci iar. Nu înţeleg de ce ne grăbim, de ce jucăm atâtea meciuri în ianuarie-februarie. Am înţeles că Universitatea Craiova joacă joi, iar noi jucăm marţi… Mi se pare foarte ‚corect’ totul. Cei care fac programările chiar au ceva împotriva CFR-ului, asta e clar”, a afirmat tehnicianul.

El a precizat că moralul jucătorilor este afectat înaintea partidei cu UTA de marţi.

„Avem moralul puţin afectat după ce am fost egalaţi… Nu e uşor să fii egalat de trei ori, de două ori chiar în ultima fază a meciului cu FCSB şi cu Craiova. Dar acum trebuie să ne gândim la meciul de mâine. UTA şi-a schimbat antrenorul şi a câştigat primul meci. A primit doar 17 goluri până acum, iar în deplasare doar 9 în 12 meciuri. UTA arată foarte bine în deplasare. E ciudat, că au probleme acasă, în schimb în deplasare sunt foarte buni. Ei au câştigat primul lor meci cu Ionuţ Badea, au un moral foarte, foarte bun şi sunt convins că va fi un meci extrem de greu. Dar avem mare nevoie de victorie mâine. E greu să ne revenim. Nu îi vom avea nici pe Bălgrădean şi nici pe Camora, amândoi au luat roşu. Aşa că e foarte greu să ne adunăm”, a explicat antrenorul.

Dan Petrescu s-a arătat deranjat de faptul că managerul clubului rival FCSB, Mihai Stoica, îl critică în mod constant la un post de televiziune la care lucrează în paralel. El nu a dorit să pronunţe numele lui Mihai Stoica şi nici postul de televiziune în cauză.

„Nu mi se pare normal ca un om (n.r. – Mihai Stoica) care lucrează la o echipă, chiar una rivală, să lucreze şi la o televiziune (n.r. – Telekom Sport) şi să se ia mereu de mine. Este singura ţară din lume unde este permis aşa ceva. Acest personaj nu a lucrat decât în România, eu am fost peste tot şi ştiu cum este şi în alte ţări. Nu există aşa ceva, nu ai voie… dacă eşti la televiziune, stai la televiziune, dacă eşti la club, rămâi la club. Tu ai şi echipă, ai şi televiziune şi te iei mereu de antrenorul campioanei. În fiecare săptămână spune ceva despre mine. Este incredibil. Şi cei de la clubul meu ar trebui să reacţioneze cumva, nu mi se pare normal să fiu luat la mână aşa… Dacă era un ziarist care are ceva cu mine, asta era, ce puteam să zic… ziariştii dacă vor să scrie că sunt prost, nu am ce să le spun, pentru că sunt ziarişti. Ziariştii au voie să scrie, dar un om care lucrează la o echipă rivală nu mi se pare corect să lucreze şi la o televiziune şi să se ia de mine mereu. Ştiu că o să se interpreteze ce spun eu acum, dar eu nu fac decât să mă apăr”, a afirmat Petrescu.

Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, marţi, de la ora 17:30, pe teren propriu, formaţia UTA, într-o partidă contând pentru etapa a 25-a a Ligii I.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut