Pro România îşi propune să bată PSD la Cluj

*Preşedintele Pro România Cluj Aurelia Cristea l-a atacat dur pe actualul lider al PSD, despre care a spus că nu îi face plăcere să îi pronunţe numele*

Fostul ministru în Guvernul Victor Ponta, Aurelia Cristea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea politică pe care o reprezintă va strânge mai multe voturi decât PSD şi că are semnale că susţinători ai social democraţilor vor vota cu Pro România. Aurelia Cristea a mai subliniat că partidul din care face parte are cea mai bună echipă pentru europarlamentare, pentru că pe primele patru locuri de pe listă figurează trei foşti premieri şi un comisar european, Corina Creţu.
„Ne propunem la Cluj să batem PSD la următoarele alegeri şi la cele de acum, la europarlamentare, pentru că nici nu e chiar atât de greu, dar şi pentru că eu cred că orice om care a votat până acum PSD şi a fost cu PSD, văzând că au fost eliminaţi oameni foarte competenţi şi că incompetenţa, nesimţirea şi tupeul sunt la rang de virtute şi de valori, eu cred că vor vota Pro România. Am foarte multe semnale în acest sens”, a spus Aurelia Cristea.

Liderul Pro România Cluj nu a ratat ocazia de a-l critica pe actualul lider al PSD, despre care a spus că promovează oameni incompetenţi.

“Îmi amintesc cu tristeţe că în 2014-2015, când la nivelul Comisiei Europene peşedintele de atunci a lansat o provocare pentru acele proiecte de inovare şi proiecte care atrag practic în jurul lor mult mai multă dezvoltare și creează o dezvoltare mai mare comunităților locale. Acea lansare de proiecte presupunea ca noi şi fiecare stat membru să transmită o listă de proiecte prioritare care să contribuie practic la o succesiune de alte proiecte care erau cuprinse pe celelalte axe. Noi nu am fost în stare să trimitem prin reprezentantul de atunci al Ministerului Dezvoltării, actualul președinte al PSD, o astfel de listă de priorități, de două, trei, cinci proiecte care să poată să respecte parametrii respectivi. Am trimis o listă cu tot ceea ce însemna proiectele transmise la nivel național de fiecare primărie. Practic ne-am făcut, inclusiv prin acea abordare, de rușine, în ceea ce privește modalitatea în care înțelegem noi să ne raportăm la niște cerinţe şi la alocările respective de bani pentru proiecte care realmente produc plus valoare comunitară”, a declarat Aurelia Cristea.

Fostul ministru în Guvernul Victor Ponta a mai afirmat că liderul PSD Liviu Dragnea promovează în funcţii oameni incompetenți.

“Am subliniat acest aspect pentru că lucrurile au continuat cu toți cei care pe urmă, actualul președinte- nu o să îi pronunț numele pentru că mie nu îmi face nicio plăcere să îi pronunț numele- actualul președinte al PSD l-a continuat în tot ceea ce a însemnat guvernarea ultimilor doi ani de zile. Adică să pui în funcţie oameni incompetenți, să pui în anumite zone de decizie persoane care sunt inadecvate total poziției respective și din perspectiva profesională şi din perspectiva înțelegerii efective a ceea ce înseamnă respectivul post. Atunci, este clar că, lucrurile nu au putut să evolueze foarte bine”,a afirmat Aurelia Cristea.

În cadrul conferinţei de presă de ieri a fost prezentată şi o parte a echipei de conducere a Pro România Cluj: candidata din partea acestei formaţiuni politice la Parlamentul European -Sigina Luca, coordonatorul Pro România Cluj-Napoca -Leonard Horvath şi Flaviu Turcu.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie