Primul transfer al iernii la U Cluj: Oancea, de la CS Mioveni

Clubul de fotbal Universitatea Cluj a realizat, marţi, primul transfer din această pauză competiţională, ajungând la un acord cu fundaşul Dorinel Oancea care a evoluat în ultimele două sezoane şi jumătate la CS Mioveni.

În vârstă de 25 de ani, fundaşul a mai evoluat în cariera sa pentru ACS Muscelul Câmpulung şi FC Argeş. În sezonul 2022/2023, Dorinel Oancea a jucat pentru CS Mioveni în 19 meciuri în Superligă şi în 3 în Cupa României.

”Născut la Câmpulung Muscel, noul nostru fundaș are 25 de ani și a jucat primele meciuri la nivel de seniori alături de echipa orașului natal. Ulterior, el a făcut pasul în 2016 la FC Argeș, care în acel moment activa la nivelul celui de-al treilea eșalon.

Cu piteștenii are două promovări, mai întâi din Liga 3 în Liga 2 și apoi din Liga 2 în prima ligă, după acest ultim moment înregistrat în stagiunea 2019/2020, transferându-se la CS Mioveni. În perioada petrecută la FC Argeș, Oancea a avut 39 de meciuri în Liga 2, cu un gol și 3 pase de gol.

Trecerea la CS Mioveni i-a adus încă o promovare în prima ligă, de data aceasta având și șansa să debuteze în Superligă cu ocazia sezonului 2021/2022, cel care a marcat revenirea galben-verzilor la acest nivel. Atât în anul promovării, cât apoi și în primul la nivelul celui mai înalt eșalon, Oancea a fost un om de bază pentru Mioveni.

Sezonul 2022/2023 i-a adus 19 meciuri în Superligă și 3 în Cupa României, având astfel în total peste 1600 de minute jucate.

Per total, la CS Mioveni a adunat 82 de meciuri, în acest interval având un gol marcat și 4 pase decisive.

Îi urăm bun venit lui Dorinel Oancea în familia Universităţii Cluj”, a anunţat gruparea ardeleană pe site-ul său oficial.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut