Primul proiect VET la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania

Începând cu anul școlar 2021-2022, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” din Cluj-Napoca este implicat ca partener într-un nou proiect Erasmus, „Developing Innovative, Modern and Hands-on Digital Teaching Materials with a Focus on Robotics, Cloud and IoT for VET”. De aceasta dată este vorba despre un proiect de tip VET. Este pentru prima dată când școala noastră se implică în proiecte de tip VET și ne dorim ca eforturile noastre să fie încununate de succes.

Acest proiect a fost gândit ca sprijin pentru elevii și profesorii din domeniile tehnice. Ținând cont de problemele cu care s-a confruntat omenirea în ultima vreme, s-a constatat că educația digitală trebuie să devină o prioritate pentru individ și societate deopotrivă. De aceea, acest proiect are ca scop final dezvoltarea educației digitale în țările UE, prin pregătirea unei infrastructuri educaționale digitale de calitate pentru generațiile viitoare. Astfel, acest proiect își propune dezvoltarea unor materiale interdisciplinare digitale care să ajute la dezvoltarea competențelor elevilor și profesorilor în domenii precum: roboți, IoT sau Cloud computing. Totodată, proiectul își propune creșterea eficienței evaluării elevilor prin folosirea unor metode moderne, digitale, de evaluare, dar și îmbunătățirea educației la distanță, care devine încet, încet, o alternativă modernă și eficientă pentru învățământul clasic.

Coordonatorul acestui proiect est Croatian Robotic Association, cu sediul în Zagreb, Croația; iar ceilalți parteneri sunt: Ecosistems Virtuales y Modulares SL, din Spania, Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”, România; Paydas Egitim Kulter ve Sanat Dernegi, Zonguldak, Turcia; Viesoji Istaiga Lietuvos Inovacigu Centras, Vilnius, Lituania; Universita Telematica Internazional E-Uninettuno, Roma, Italia.

Proiectul are un buget de 20990 euro și va o durată de 2 ani (noiembrie 2021-noiembrie 2022).

Prof. Laura Tesa

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut