Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla

Perioada sărbătorilor de iarnă începe, la Gherla, cu un concert special de colinde organizat de Asociația „Oastea Domnului”, în colaborare cu Dorcas Aid România și Liceul Teoretic „Petru Maior”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Gherla. În cadrul evenimentului, care va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 14:00, la Cinematograful Pacea din Gherla, va fi organizat și un târg caritabil cu diverse obiecte decorative de sezon create cu ajutorul bunicilor, al voluntarilor asociației, al elevilor Liceului Teoretic „Petru Maior” și a celor din clasa a IV-a, Structura Step By Step, a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gherla.

Concertul face parte din campania de strângere de fonduri „Căldură în casele bunicilor săraci”, prin intermediul căreia Asociația „Oastea Domnului” Gherla dorește să încălzească în această iarnă casele a 45 de bunici care trăiesc în condiții grele, ei fiind asistați în cadrul proiectului „Adoptă un bunic! Rețea de siguranță comunitară” – proiect desfășurat de mai bine de 16 ani în Gherla și în alte 19 localități din județul Cluj. În cadrul acestui proiect, angajații și voluntarii asociației vizitează lună de lună 177 de bunici vulnerabili, ducându-le un pachet alimentar și petrecând câteva clipe alături de ei, pentru a le mai alunga singurătatea. În plus, organizează periodic evenimente de socializare, excursii, întâlniri de hobby cu alți vârstnici, întâlniri intergeneraționale de gătit sau lucru manual alături de tinerii voluntari, toate acestea având ca scop implicarea vârstnicilor în activități cu sens, care să le bucure zilele cenușii ale bătrâneții.

„Pentru că noi credem din toată inima că binele se face mai bine împreună, am invitat atât membri ai comunității noastre, cât și prieteni din Oastea Domnului Cluj-Napoca, pentru a ne încânta cu frumoasele colinde ce ne amintesc de Darul cel mai minunat, Pruncul Hristos, dar și de bucuria de a dărui și noi mai departe. Astfel, vom avea alături de noi pe scenă Corul Armonia Junior și Corul Armonia ale Liceului «Petru Maior» Gherla, conduse de d-na prof. Florea Cornelia, Larisa Gurzău și Corul de tineri al Oastei Domnului Cluj-Napoca. Un scurt cuvânt pentru suflet ne va aduce pr. prof. dr. Gheorghe Șanta, care ne va aminti de ce «e mai ferice a dărui decât a primi»” – spun organizatorii campaniei.

Intrarea la concert va fi liberă, dar toți cei prezenți sunt încurajați să fie parte din campania de strângere de fonduri „Căldură în casele bunicilor săraci” și să doneze, fie prin achiziționarea diverselor produse expuse în cadrul târgului caritabil organizat în holul cinematografului, fie prin simple donații în urnele amplasate în diverse locații din cadrul evenimentului. În plus, pentru cei care din diverse motive nu vor putea participa la acest concert, există posibilitatea de a face donații în contul Asociației „Oastea Domnului” Gherla (cont lei: RO35 RZBR 0000 0600 1738 0417), cu textul „căldură”.

„Ne dorim din suflet ca acest concert să devină un eveniment cu tradiție în comunitatea din Gherla, astfel încât toți să simtă că BINELE SE FACE MAI BINE ÎMPREUNĂ, contribuind la starea de bine a celor pentru care viața este cu mult mai grea decât a noastră” – este mesajul transmis de organizatori.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut