Primele 5.290 doze de vaccin de la Moderna ajung miercuri la Cluj

Primele 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite miercuri, 3 februarie, către centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare. Conform celor anunțate de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Centrul Regional de Distribuție Cluj va primi 5.290 doze.

Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade celsius.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București” – precizează CNCAV.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut