Primele 23.400 doze de vaccin AstraZeneca, distribuite pentru Cluj

Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns duminică dimineața la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“, 81.000 de doze de vaccin fiind distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara. Clujul primește, din această primă tranșă, 23.400 doze – informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Aceeași sursă precizează că, în urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, precum și de Grupul Științific din CNCAV, „ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România”, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemeni, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Pentru „gestionarea cu eficiență” a procesului de vaccinare la nivel național, CNCAV a elaborat și transmis personalului specializat procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condițiile și modul de stocare, depozitare, transport și distribuție, cu respectarea lanțului de frig, monitorizarea reacțiilor, precum și managementul stocurilor și al pierderilor – precizează aceeași sursă.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut