Primarul municipiului Gherla, Marius Sabo: „Sînt mîndru că m-am născut în acest oraş”

Sînt cuvintele rostite de primarul municipiului Gherla, ing. Marius Sabo în cadrul lansării sale din timpul campaniei electorale, întîlnire ce a avut loc în sala cinematografului „Pacea” în prezenţa a peste 500 de localnici şi unde actualul edil-şef al vechiului Armenopolis a creionat cîteva dintre proiectele sale îndrăzneţe, toate puse în slujba populaţiei. De fapt, domnia sa a subliniat încă la începutul lunii iunie: „Doresc ca în acest municipiu totul să funcţioneze conform legii!”. Cuvinte deloc măgulitoare, electorale, ci spuse din toată inima şi cu toată convingerea.

A trecut de atunci o lună şi jumătate şi iată că unele proiecte prind contur. Primarul ales la 10 iunie a început să facă curăţenie şi ordine pe străzile urbei. Angajaţii SC ADP (fosta RADP) lucrează de dimineaţă pînă seară, iar zonele verzi sînt întreţinute în… zorii zilei (la ora 6 dimineaţa se udă florile cu maşina de stropit, care în zilele călduroase din ultima perioadă a răcorit şi carosabilul principalelor artere de circulaţie).

Lucrările de asfaltare continuă într-un ritm susţinut, astfel ca investiţiile să fie terminate pînă la sosirea anotimpului friguros. Astfel, s-a modernizat strada Plugarilor şi o parte a străzii Codrului, în prezent lucrîndu-se pe strada Fermei. Tot în această vară vor fi asfaltate străzile din cartierul Tineretului.

Se acţionează şi la reamenajarea lacului de agrement din mijlocul parcului, iar pe străzile din vecinătatea Spitalului Municipal s-au schimbat conductele de gaz metan. Construcţia noii staţii de epurare a apei (o investiţie importantă a administraţiei locale) se derulează conform planului.

În ceea ce priveşte execuţia noului bloc ANL, pe strada Fizeşului, mai sînt unele probleme de rezolvat privind proprietatea terenului, dar şi această investiţie socială va fi realizată.

Primarul Marius Sabo acordă o mare atenţie îmbunătăţirii mediului înconjurător. Printre primele măsuri organizatorice (oricum, de mult aşeptate) a fost desfiinţarea anexelor gospodăreşti (coteţe de porci) de pe strada Hăşdăţii. Chiar în ziua vizitei noastre la primărie s-a prezentat în audienţă un întreprinzător particular din Gherla (de altfel, un om care şi pînă în prezent a făcut mult pentru concetăţenii lui!), care doreşte să amenajeze locul denumit “Sărătura” de pe dealul Brădet, unde se găseşte nămolul care concurează cu valoarea terapeutică a nămolului de la Techirghiol, de pe malul Mării Negre, lucru confirmat de specialişti. Ce bine ar fi dacă acest loc (mult căutat chiar şi în această vară) ar reveni în circuitul microstaţiunilor balneoclimaterice din zona Transilvaniei (vin aici oameni suferinzi de reumatism din Dej, Cluj-Napoca, dar şi din judeţele vecine Bistriţa Năsăud şi Maramureş)! Gazda noastră a manifestat multă receptivitate şi înţelegere faţă de acest aspect de ordin social şi medical, urmînd ca toate detaliile să fie discutate în Consiliul Local.

În discuţia noastră purtată cu primarul Gherlii am abordat şi subiectul locurilor de muncă. Domnul Marius Sabo ne-a dat o veste bună: în curînd se va deschide o fabrică de umeraşe (în localul fostei unităţi productive de chibrituri), unde vor fi angajaţi 200 de oameni. O adevărată mană cerească pentru tineri, care, mai nou, iau drumul Occidentului în găsirea unei pîini calde (cît este de caldă numai ei ştiu!…).

În momentul convorbirii noastre (uşa edilului-şef al urbei de pe Someş este larg deschisă pentru toată lumea!), în anticamera biroului domniei sale se aflau cel puţin zece cetăţeni veniţi cu diferite probleme sau propuneri. A fost zi de audienţă, dar şi în alte perioade ing. Marius Sabo stă la dispoziţia locuitorilor municipiului, aşa cum ne-a primit şi pe noi. Spusele domniei sale în timpul campaniei electorale se confirmă pe deplin.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie