Primarul Emil Boc anunță noi măsuri împotriva coronavirusului, la Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat duminică, noi măsuri luate de municipalitate, pentru prevenirea coronavirusului și în contextul noii ordonanțe militare.

„În primul rând, avem grijă de cei izolați la domiciliu, conform prevederilor legale, de asemenea, avem grijă de cei peste 65 de ani care sunt singuri, eventual și bolnavi și nu are cine să îi sprijine. Avem o unitate de asistență medicală la domiciliu, am dispus angajarea unui personal suplimentar pentru șase luni pentrua face față acestei provocări, colaborăm cu fundațiile și ONG-urile de profil. Echipele noastre sunt în teren, mențin contactul, aduc alimente, asigură resursele necesare pentru ca toți cei în nevoie să aibă asigurat tot ce este necesar. Inclusiv Centrul pentru persoane fără adăpost are asigurată hrană, sprijin medical, sanitar. De asemenea, la Pata Rât am dispus măsuri suplimentare de intervenție, atât în materie sanitară, cât și în materie de alimente, pentru că nimeni nu este uitat sau abandonat”, a declarat primarul.

În ce privește transportul public, Boc a atras atenția asupra faptului că atunci când urcăm într-un autobuz sau troleibuz, trebuie să ne asigurăm că se păstrează distanța socială de 1,5 m, iar Poliția Locală, pe cele mai aglomerate trasee din oraș, verifică împreună cu șoferul câte persoane pot urca, respectând aceste restricții. „Recomand în continuare celor care folosesc transportul în comun, strict necesar, pentru chestiuni strict obligatorii să poarte mască sau eșarfă pentru a-și acoperi nasul și gura, acestea fiind singurele modalități prin care ne putem proteja atunci când suntem într-un mijloc de transport”, a declarat Boc.

Primarul a mai spus că, în continuare, se dezinfecetează piețele agroalimentare, zilnic, și se spală străzile cu detergent care are și dezinfectant, iar în preajma unităților sanitare unde sunt pacienți se dezinfectează în permanență. De asemenea, stațiile de transport în comun sunt dezinfectate zilnic.

Pe de altă parte, Emil Boc a criticat faptul că sâmbătă, clujenii au ieșit la iarbă verde, în Făget, la Hoia, pe Valea Gârbăului, în ciuda tuturor atenționărilor de a sta în casă, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. „Poliția Locală a mers acolo, și le-a recomandat oamenilor să plece acasă, și au făcut-o, au mers acasă. Astăzi situația este complet schimbată, clujenii au înțeles”, a spus primarul.

Totodată, Emil Boc a mai spus că pe site-ul primăriei se vor găsi modelele de adeverință sau declarație pe propria răspundere, în care vor trebui specificate motivele ieșirii din casă, dacă va fi cazul, conform noilor măsuri anunțate de guvern.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie