Primarul din Florești a verificat din nou stadiul lucrărilor la strada Eroilor

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu a vizitat șantierul din cadrul proiectului de modernizare a străzii Eroilor pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. În urma evaluărilor, edilul a anunțat că s-a început așternerea mixturii de asfalt pe banda a doua de turnare.

„Încă o etapă de verificări a stadiului lucrărilor care se realizează în proiectul modernizării străzii Eroilor.

Astăzi au început lucrările de așternere a primei benzi, turnare a mixturii asfaltice pe partea dreaptă dinspre cartier Cetatea Fetei, pe o lungime de aproape 350 metri liniari, până la intersecția cu str. Cetății! Mă bucur să constat că în ciuda temperaturilor ridicate și a condițiilor dificile pentru răcirea asfaltului, s-a început și așternerea mixturii asfaltului pe banda a doua de turnare!”, a spus Bogdan Pivariu.

Noua stradă Eroilor din Florești va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alveolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut