Primăria Turda continuă implementarea Planului de Mobilitate Urbană!

Reprezentanţii municipalităţii turdene au semnat, vineri, contractele de lucrări privind modernizarea coridoarelor de mobilitate urbană est și vest, urmând ca în perioada următoare să fie demarate lucrările.

Coridorul Vest cuprinde str. Alexandru Ioan Cuza, str. Clujului, str. Simion Bărnuțiu, str. G-ral. Dragalina și str. Dr. Ioan Rațiu. Valoarea contractului pentru modernizarea acestor străzi este 18.206.259,79 lei la care se adaugă TVA în valoare de 3.459.189,36 lei.

Coridorul Est cuprinde str. Piața Romană, Str. Ștefan Cel Mare, Str. Calea Victoriei, valoarea contractului fiind de 23.660.746,66 lei la care se adaugă TVA în valoare de 4.495.541,87 lei.

Prima stradă care va intra în modernizare în această toamnă este strada Alexandru Ioan Cuza, urmând treptat toate celelalte, inclusiv coridorul central care cuprinde Str. Libertății, Piața 1 Decembrie 1918, Str. Andrei Șaguna, Str. Gheorghe Lazăr, Str. Axente Sever, Str. Avram Iancu și Str. Andrei Mureșanu. Din același proiect face parte și Str. 22 Decembrie, pe care au început deja lucrările (coridorul industrial).

‘’Toate străzile vor fi complet modernizate cu piste de biciclete, benzi dedicate și alveole pentru autobuze, stații moderne, spații verzi, sistem de E-Ticketing și Bike Sharing. În cadrul aceluiași proiect au fost achiziționate și cele 20 de autobuze electrice, dintre care 10 se află deja la Turda. Acestea vor intra în circulație începând cu luna decembrie 2019 și vor fi operate de noua companie de transport public a Consiliului Local.

Termenul de finalizare pentru întregul proiect este începutul anului 2022, iar finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană’’, a anunţat municipalitatea turdeană.

Articole din aceeasi categorie