Prima Împărtășanie

Un grup de 30 de copii din Cluj-Napoca au primit Prima Sfântă Împărtășanie din mâna Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, duminică, 29 mai, în cadrul Sfintei Liturghii arhierești, celebrată, cu participarea mai multor preoți și diaconi, în Capela „Sfântul Iosif” din Catedrala „Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea” din Piața Cipariu.

Sfânta Liturghie a fost animată de copiii Corului „Allegria”, dirijat de Cristina Nagy, la pian: Iulia Marțian și Andreea Alexievici.

În vederea întâlnirii cu Domnul, copiii au fost pregătiți în cadrul Parohiei „Andrei Mureșanu”: la Centrul de activități, de catehetele Otilia David, Adriana Tușa, și în Atriumul Catehezei Bunului Păstor, de Cristina Sechelea. De asemenea, mai înainte de această celebrare solemnă, copiii s-au spovedit pentru prima dată, primind dezlegarea de păcate de la preoții pr. Florin Isac, pr. Vlad Pupăză și pr. Florin Bozântan.

Preasfinția Sa Claudiu, în introducerea cuvântului de învățătură, a spus: „Astăzi e o zi specială (…), e o zi mare și pentru că acești copii pe care-i aveți în față îl vor primi în mod solemn pe Domnul lor și Domnul nostru Isus Cristos”. PS Claudiu a invitat ca acest moment să fie o ocazie la a trece de la credința teoretică, la cea practică, „de la întâlnirea despre care citim, la întâlnirea care se întâmplă în viața noastră”. A arătat apoi că „avem o responsabilitate față de copiii pe care-i vedem în față, fiindcă ei, astăzi, încep un nou drum. Întâlnirea de astăzi va marca în mod clar viața lor. E un moment în care Isus vine în viața lor, ca și cel mai bun prieten al lor. Astăzi ei trăiesc o întâlnire cu Isus pe care și noi am avut-o și trebuie să privim la haina albă a acestor copii pentru a redobândi haina noastră (…). Să-i purtăm în rugăciune pe acești copii și, purtându-i pe ei, să ne purtăm unii pe alții, așa cum spunem la Sf. Liturghie: «Pe noi înșine, unii pe alții și toată viața noastră lui Cristos Dumnezeu să o dăm!». Să ne dăruim unii pe alții lui Cristos și atunci vom fi cu adevărat Familia lui Dumnezeu!”.

La încheierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Claudiu a înmânat fiecărui copil care s-a împărtășit pentru întâia oară câte o Diplomă de amintire, iar catehetele care s-au ocupat de pregătirea copiilor, le-au oferit cadouri din partea Parohiei.

V. S.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut