Prețurile uriașe îi determină pe transportatori să folosească păcură în loc de motorină

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) afirmă că, din cauza creșterii preţurilor la motorină şi benzină, o mulțime de transportatori rutieri au ajuns să utilizeze păcură în loc de motorină.

„Preţul mediu al benzinei şi motorinei s-a majorat în medie cu 100 euro/tonă în ultimele 30 de zile, venind astfel să completeze tabloul sumbru al dezastrului economic ce afectează toate sectoarele de activitate, lovite deja crunt de tarifele la energie, scumpirile materiei prime şi lipsa lichidităţilor. Transporturile rutiere se confruntă deja cu o serie de probleme nerezolvate iar apele fierb în rândul firmelor de transport care se zbat să se menţină în piaţa serviciilor de transport de mărfuri şi pasageri. În ţară, disperarea unor transportatori a condus la utilizarea CLU (păcură) în locul motorinei tradiţionale ca şi soluţie pentru situaţia economico financiară creată de contextul actual”, afirmă Augustin Hagiu, președintele FORT, într-un comunicat al Federației.
Organizaţia cere Guvernului să organizeze întâlnire cu reprezentanţii din acest sector economic, pentru identificarea de soluţii pentru aplicarea soluţiilor necesare redresării şi stabilizării transporturilor rutiere autohtone”, și mai reclamă că „tarifele RCA s-au dublat în ultimele 6 luni”, iar ”în frontiere se pierde timp preţios în cozi kilometrice, în timp ce problematica abuzurilor ANAF în raport cu diurnele acordate şoferilor nu s-a rezolvat încă”.

De asemenea, FORT subliniază că transportatorii solicită organizarea unor acţiuni de protest publice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut